Γενικά

“Ανοικτός ο δρόμος” γιά την κατασκευή σκοπευτικών εγκαταστάσεων στο Κιλκίς

Αντιστρόφως “μετρά” πλέον ο χρόνος γιά την δρομολόγηση των διαδικασιών των σχετικών με την κατασκευή σκοπευτικών εγκαταστάσεων στο Κιλκίς.

Ήδη ο πρωτοστατήσας στην προώθηση αυτού του έργου Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς συντάσσει τον σχετικό φάκελλο – αίτηση προς την “Αναπτυξιακή Κιλκις” ΑΕ, φορέα υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος LEADER μέσω του οποίου και θα χρηματοδοτηθεί το έργο, ύστερα και από παρέμβαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων και βουλευτή Κιλκίς Γιώργου Γεωργαντά.

Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής ενημέρωση, το κόστος του έργου υπολογίζεται σε περίπου 500.000 ευρώ, και περιλαμβάνει την κατασκευή σκοπευτηρίων κινητού στόχου (“σκητ”, ολυμπιακής τάφρου ή “τραπ”, κινουμένου αγριοχοίρου), σκοπευτηρίου αεροβόλων όπλων και εγκατάσταση τοξοβολίας.

Πάντοτε σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, οι προδιαγραφές αυτών των εγκαταστάσεων θα επιτρέπουν και την διοργάνωση αγώνων σκοποβολής και τοξοβολίας ακόμη και πανελλήνιας αλλά και διεθνούς εμβέλειας, κάτι από το οποίο κερδίζει όχι μόνον ο χώρος της συστηματικής ενασχόλησης με την θήρα, αλλά και ο κιλκισιώτικος αθλητισμός, με την ένταξη σκοποβολής και τοξοβολίας στο δυναμικό του, αλλά και η τοπική μικρή οικονομία γενικότερα. Αρκεί, φυσικά, όλα όσα αφορούν στην προώθηση του έργου, να εφαρμοσθούν μέχρι κεραίας από όλους τους συντελεστές του.

Γιά την δημιουργία των ανωτέρω σκοπευτικών εγκαταστάσεων επελέγη χώρος με τον κατάλληλο γιά σκοποβολή και τοξοβολία προσανατολισμό (βορειοανατολικό) βορείως του οικισμού της Ξηρόβρυσης, μεταξύ αυτής και της Ευκαρπίας.

Τούτο σημαίνει, ότι οι νοτίως του Κιλκίς προερχόμενοι επισκέπτες – χρήστες των σκοπευτικών εγκαταστάσεων θα διέρχονται αναγκαστικώς από μέσα από την πόλη, κάτι που αναμένεται να συμβάλει στην τόνωση της κίνησης σ’ αυτήν, προσφέροντάς της άλλο ένα όφελος.

Περισσότερα

Παρέμβαση πανελλήνιας ομοσπονδίας πολιτικών συνταξιούχων γιά επιστροφή των δώρων και των επιδομάτων αδείας

Από την πανελλήνια ομοσπονδία πολιτικών συνταξιούχων (ΠΟΠΣ) εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Η επιστροφή των δώρων και επιδομάτων αδείας κρίνεται στις […]

Ο δήμος Κιλκίς σε ρόλο… Πόντιου Πιλάτου διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες περιοχής Ηρώου

Νέα “επεισόδια” προστίθενται στο “σήριαλ” της αυθαίρετης διέλευσης οχημάτων αποκομιδής βαρέων απορριμμάτων από ιδιοκτησίες στην περιοχή του λόφου του Ηρώου, […]

Δείτε ακόμα

Εντελώς αναμενόμενο

Τον Γιώργο Γεωργαντά βράβευσε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κιλκίς την περασμένη Κυριακή κατά την διάρκεια του ετήσιου χορού του, στο  «Κτήμα των Ευχών». […]