Αγροτικά

Ανοικτό εως τις 26 Νοεμβρίου το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ

Aνοιχτό για την υποβολή νέων δηλώσεων, χωρίς όμως καταχώρηση αιτημάτων ενισχύσεων,θα είναι εώς τις 26.11.17 το σύστημα υποβολής δηλώσεων ΟΣΔΕ του τρέχοντος έτους για τους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί που θέλουν να ενταχτούν σε προγράμματα να προσέλθουν στις κατά τόπους “πύλες” ΟΣΔE.

Αυτό γνωστοποίησε η ένωση αγροτικών συνεταιρισμών Σητείας (ΑΕΣ). Σημειωτέον ότι καλούνται όσοι ενδιαφερόμενοι επιθυμούν να ενταχθούν σε προγράμματα νέων αγροτών ή άλλες δράσεις του προγράμματος αγροτικής ανάπτυξης ή να εγγραφούν στο μητρώο αγροτών και αγροτικών εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), να προσέλθουν στις κατά τόπους “πύλες”.

Το σύστημα ΟΣΔΕ δέχεται δηλώσεις από νέους και νεοεισερχόμενους που έχουν ενταχθεί σε κάποιο πρόγραμμα και θέλουν να εγγραφούν στο μητρώο αγροτών, χωρίς να δικαιούνται κάποια άμεση ενίσχυση.

Σημειώνεται ότι η διόρθωση των σταθερών στοιχείων της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης, επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή, κατά τη διάρκεια των προβλεπόμενων εμπρόθεσμων πληρωμών ενισχύσεων, εφ΄όσον προσκομίζονται τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Εν τω μεταξύ, περιθώριο εως τις 31 Ιανουαρίου 2018 έχουν οι παραγωγοί, προκειμένου να υποβάλουν στις πύλες ΟΣΔΕ αιτήματα επιλεξιμότητας, άρσης επικάλυψης και διόρθωσης των ενιαίων αιτήσεων ενίσχυσης, μέσω διοικητικών πράξεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα