Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

«Ανοικτή πληγή»

Το «φλέγον» θέμα των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία του δήμου ετέθη από πλευράς δύο συμβούλων της μειοψηφίας Ιωάννη Συμεωνίδη και Γεωργίου Γεωργίτσαρου στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Μία «ανοικτή πληγή» που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη σχετικών πόρων αλλά και κατάλληλων μηχανημάτων από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας, γιά να ανταποκριθεί στο μέγεθος των πολλαπλών παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Βεβαίως, υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος, που σχετίζεται με την πρακτική ωρισμένων ασυνείδητων αγροτών σε κάθε περιοχή του δήμου, που με τις ιδιοτελείς παρεμβάσεις υπονομεύουν και καταστρέφουν την αποτελεσματικότητα παρεμβάσεων στον επίμαχο τομέα.

Μάλιστα ο κ. Συμεωνίδης αναφέρθηκε στην επαναφορά παλαιότερης διάταξης του δήμου, που προβλέπει επιβολή προστίμων στους ολίγους παρανομούντες, που με την τακτική τους ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν τους πολλούς και λειτουργούντες στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Μία πρόταση, με την οποία αρχικώς φάνηκε να συμφωνεί ο δήμαρχος κ. Γκουντενούδης που ως γεωπόνος γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα, όμως στην συνέχεια εμφανίσθηκε επιφυλακτικός ως προς την υλοποίησή της, θέτοντας το θέμα της δύσκολης οικονομικά περίοδου προς μεγάλην απογοήτευση αρκετών δημοτικών συμβούλων.

Μία λογική, που ναι μεν έχει βάση, όμως από την άλλη λειτουργεί εις βάρος των πολλών και νομίμων και ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφθεί ο δήμαρχος καθώς θα δυσαρεστήσει τους ολίγους και παρανομούντες.

Περισσότερα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]

Ο… «γάμος» δεν θα γίνει!

Επειδή πολλά έχουν ακουσθεί γιά το ενδεχόμενο εμπλοκής της κατασκευαστικής εταιρίας «IΝΤΡΑΚΑΤ», λόγω του ότι η εν λόγω εταιρία ήταν […]

Μόνον… οι φωτογραφίες!

Απ’ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η μόνη συνδρομή του αντιπροέδρου της τουριστικής επιτροπής του δήμου Παιονίας Αστέριου Τάτση […]

Δείτε ακόμα