«Ανοικτή πληγή»

Κιλκισιώτικες κουβεντούλες /

Το «φλέγον» θέμα των παρεμβάσεων στην αγροτική οδοποιία του δήμου ετέθη από πλευράς δύο συμβούλων της μειοψηφίας Ιωάννη Συμεωνίδη και Γεωργίου Γεωργίτσαρου στα προ ημερησίας διατάξεως θέματα της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας.

Μία «ανοικτή πληγή» που οφείλεται κυρίως στην έλλειψη σχετικών πόρων αλλά και κατάλληλων μηχανημάτων από πλευράς της τεχνικής υπηρεσίας, γιά να ανταποκριθεί στο μέγεθος των πολλαπλών παρεμβάσεων που απαιτούνται.

Βεβαίως, υπάρχει και μία ακόμη παράμετρος, που σχετίζεται με την πρακτική ωρισμένων ασυνείδητων αγροτών σε κάθε περιοχή του δήμου, που με τις ιδιοτελείς παρεμβάσεις υπονομεύουν και καταστρέφουν την αποτελεσματικότητα παρεμβάσεων στον επίμαχο τομέα.

Μάλιστα ο κ. Συμεωνίδης αναφέρθηκε στην επαναφορά παλαιότερης διάταξης του δήμου, που προβλέπει επιβολή προστίμων στους ολίγους παρανομούντες, που με την τακτική τους ταλαιπωρούν και επιβαρύνουν τους πολλούς και λειτουργούντες στο πλαίσιο της νομιμότητας.

Μία πρόταση, με την οποία αρχικώς φάνηκε να συμφωνεί ο δήμαρχος κ. Γκουντενούδης που ως γεωπόνος γνωρίζει από πρώτο χέρι το θέμα, όμως στην συνέχεια εμφανίσθηκε επιφυλακτικός ως προς την υλοποίησή της, θέτοντας το θέμα της δύσκολης οικονομικά περίοδου προς μεγάλην απογοήτευση αρκετών δημοτικών συμβούλων.

Μία λογική, που ναι μεν έχει βάση, όμως από την άλλη λειτουργεί εις βάρος των πολλών και νομίμων και ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφθεί ο δήμαρχος καθώς θα δυσαρεστήσει τους ολίγους και παρανομούντες.

Περισσότερα

Και «καμμένες» και… άσβηστες

Μάλλον δεν συνιστά και την καλύτερη τιμή στην μνήμη του θρύλου του αντάρτικου του Πόντου Ευκλείδη Κουρτίδη… ο φωτισμός του […]

Εμμονή για… εύλογες απορίες

Σε περιοχές, όπου δεν υπάρχουν θάλασσα ή γλυκά νερά (λίμνες, ποταμοί, ρυάκια, δίαυλοι), είθισται, και αποτελεί και αυτό παράδοση, την […]

Δείτε ακόμα

Η βασιλόπιτα του ΧΩΜΑ Κιλκίς

Ο αθλητικός σύλλογος ΧΩμάτινος Μηχανοκίνητος Αθλητισμός (ΧΩ.Μ.Α.) Κιλκίς απευθύνει κάλεσμα στα μέλη και σε όλους τους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού […]