Γενικά

«Ανοικτές Πόρτες» από τις 11π.μ. εώς τις 6 μ.μ. σήμερα στα οινοποιεία της Γουμένισσας

Aπό τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, οι οινοπαραγωγοί-μέλη της «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» που ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», περιμένουν τους φίλους του κρασιού σήμερα στα επισκέψιμα οινοποιεία τους για ξεναγήσεις, γευστικές δοκιμές, εκδηλώσεις, δώρα και πολλές εκπλήξεις!
Η είσοδος είναι δωρεάν.
Οι «Ανοικτές Πόρτες» πραγματοποιούνται φέτος για ενδέκατη συνεχή χρονιά στα οινοποιεία-μέλη των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» έχοντας καθιερωθεί πλέον τα τελευταία χρόνια και στους υπόλοιπους «Δρόμους του Κρασιού» της Ελλάδας.
Στόχος της εκδήλωσης είναι το κάθε οινοποιείο που συμμετέχει να δημιουργήσει ένα γεγονός γύρω από το κρασί σε εορταστικό κλίμα που θα φέρει τον καταναλωτή κοντά στο χώρο παραγωγής του.
Οι φίλοι του κρασιού αντιστοίχως, περιμένουν το γεγονός και προγραμματίζουν για το σαββατοκύριακο της εκδήλωσης την επίσκεψή τους σε ένα ή περισσότερα οινοποιεία, ακολουθώντας τις οτκώ διαφορετικές οινικές διαδρομές:
«Διαδρομή του Κρασιού» των θεών του Ολύμπου
Κτήμα Κατσαρού, Κρανιά Ολύμπου
Kitrvs, Πύδνα Πιερίας
«Διαδρομή του Κρασιού» της Ηπείρου
Κατώγι Αβέρωφ, Μέτσοβο Ιωαννίνων
Κτήμα Γκλίναβος, Ζίτσα Ιωαννίνων
«Ζοίνος ΑΕ», Ζίτσα Ιωαννίνων
«Διαδρομή του Κρασιού» των Λιμνών
Κτήμα Βογιατζή, Βελβεντό Κοζάνης
Κτήμα «Δύο Φίλοι», Σιάτιστα Κοζάνης
Κτήμα Στεργίου, Μεταμόρφωση Καστοριάς
Κτήμα «Άλφα», Αμύνταιον Φλώρινας
«Διαδρομή του Κρασιού» της Νάουσας
Κυρ-Γιάννη, Γιαννακοχώρι, Νάουσα
Κτήμα Φουντή, Νέα Στράντζα, Νάουσα
«Διαδρομή του Κρασιού» Πέλλας-Γουμένισσας
Κτήμα Χατζηβαρύτη, Γουμένισσα
Κτήμα Τάτση, Γουμένισσα
Οινοποιία Αϊδαρίνη, Γουμένισσα

«Διαδρομή του Κρασιού» της Θεσσαλονίκης
Στέλιος Κεχρής, Καλοχώρι Θεσσαλονίκης
Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου, Πλαγιές Βερτίσου, Όσσα Λαγκαδά
Κτήμα Γεροβασιλείου, Επανομή Θεσσαλονίκης
«Διαδρομή του Κρασιού» της Χαλκιδικής
Κτήμα Πόρτο Καρράς, Πόρτο Καρράς, Σιθωνία Χαλκιδικής
«Διαδρομή του Κρασιού» του Διονύσου
Κτήμα Βιβλία Χώρα, Κοκκινοχώρι Καβάλας
Κτήμα Χατζηγεωργίου, Κάρυανη Καβάλας
Κτήμα Τέχνη Οίνου, Μικροχώρι Δράμας
Κτήμα Παυλίδη, Κοκκινόγεια Δράμας
Κτήμα Βουρβουκέλη, Άβδηρα Ξάνθης
Στα οινοποιεία πραγματοποιούνται εκδηλώσεις όπως ειδικές ξεναγήσεις, κάθετες γευστικές δοκιμές, εικαστικές εκθέσεις και δρώμενα, μουσικές παραστάσεις, ειδικό πρόγραμμα για τους μικρούς φίλους και πολλά ακόμη.
Οι επισκέπτες των οινοποιείων, θα μπορούν να αγοράσουν κρασιά σε ειδικές τιμές αλλά και να συμμετέχουν σε κλήρωση δώρων, εφόσον συμπληρώσουν το σχετική δελτίο συμμετοχής.
Προγραμματίσετε από τώρα το σαββατοκύριακο στις 31 Μαΐου & 1 Ιουνίου, ακολουθώντας μία ή και περισσότερες από τις 8 Διαδρομές του οινοτουριστικού δικτύου των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».
Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδήλωση, τις παράλληλες εκδηλώσεις και το πρόγραμμα στα οινοποιεία, τις οινικές διαδρομές, και τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις (ξενώνες, εστιατόρια, εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων), για τις διανυκτερεύσεις, τα γεύματα και τις αγορές σας, μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες www.winesofnorthgreece.gr και www.wineroads.gr και στο www.facebook.com/winesofnorthgreece.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού Βορείου Ελλάδος» επισκέπτονται ετήσια άνω των 80.000 φίλων του κρασιού, ενώ η συγκεκριμένη εκδήλωση τα τελευταία χρόνια έχει σταθεροποιηθεί στον αριθμό των 8.000 και πλέον επισκεπτών, παρουσιάζοντας αμείωτα αυξητική πορεία.
Η ένωση οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Βορείου Ελλάδος, με τον διακριτικό τίτλο «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» συμπλήρωσε πέρυσι τα είκοσι χρόνια λειτουργίας της έχοντας καθιερώσει στη χώρα μας τον οινοτουρισμό με τη δημιουργία του οινοτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», δημιουργώντας ή συμβάλλοντας ενεργά και πρωτοπόρα σε δράσεις, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που σκοπό έχουν την προώθηση του Επώνυμου Ελληνικού Κρασιού.
Επί πλέον, η «Οίνοι Βορείου Ελλάδος» διοργανώνει κάθε χρόνο τον διεθνή διαγωνισμό οίνου Θεσσαλονίκης, τον μοναδικό διεθνή διαγωνισμό οίνου που διενεργείται στην Ελλάδα, όπως επίσης έχει θεσμοθετήσει τις εκδηλώσεις.
«Τα ΒορΟινά» γευσιγνωσία οίνων και αποσταγμάτων του βορειελλαδικού αμπελώνα που πραγματοποιείται ετήσια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
«Ανοικτές Πόρτες» στα επισκέψιμα οινοποιεία της Ελλάδας
Στο οινοτουριστικό δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» συμμετέχουν και είναι μέλη 33 επισκέψιμα οινοποιεία, 23 ξενώνες, 39 εστιατόρια και 12 εργαστήρια παραδοσιακών προϊόντων.
Το δίκτυο των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος συμμετέχει από πέρυσι στην ευρωπαϊκή ημέρα οινοτουρισμού, εντάσσοντας την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό οινοτουριστικό χάρτη. Για το 2014, η εκδήλωση έχει ορισθεί για την Κυριακή 9 Νοεμβρίου.

Οι παράλληλες εκδηλώσεις στην οινοποιία Αϊδαρίνη

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του θεσμού «Ανοικτές Πόρτες» διοργανώνονται από την οινοποιία Αϊδαρίνη Γουμένισσας οι εξής εκδηλώσεις:
-Έκθεση έργων του συλλόγου καλλιτεχνών εικαστικών τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) (ζωγραφική, γλυπτική, ψηφιδωτά, χαρακτική) που δημιουργήθηκαν σε συνάντηση στο οινοποιείο τη Κυριακή 6/4/14 και ολοκληρώθηκαν έπειτα στα εργαστήρια τους.
Κυριακή 1.6.14
– Καλλιτέχνες του ΣΚΕΤΒΕ θα παρουσιάσουν τεχνικές ζωγραφικής και άλλων Τεχνών για τους μικρούς μας φίλους.
– Ο Γκιγιώμ Σαρποτιέ και ο Παναγιώτης Αναστασιάδης θα παρουσιάσουν τον «Ανάκοσμο» έργο για δύο κιθάρες.
– Ο Μιχάλης Αλβανός, τοπικός παραγωγός τρούφας, θα συμμετάσχει με έκθεση των προϊόντων του.
– Θα παρουσιασθεί χορευτικό δρώμενο από την σχολή μπαλλέτου της Ματίνας Κουρσάρη, από το Κιλκίς.
Την όλη εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικό κουαρτέτο (τσέλο, βιολί, φλάουτο, πλήτκρα) από την Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα