Πολιτισμός

«Ανοικτές (οι) Πόρτες» των οινοποιείων και πάλι με κοσμοσυρροή μετά την τριετία της πανδημίας

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Ξανά «Ανοικτές (οι) Πόρτες»  για τα οινοποιεία της χώρας στους γνώριμους «Δρόμους του Κρασιού» για του αμπελώνες της Βόρειας Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και αυτός της περιφερειακής ενότητας του Κιλκίς, την Κυριακή28.5.23, μετά από ένα ολιγοετές  διάστημα που παρέμειναν κλειστά για επισκέπτες λόγω της πανδημίας.

Και «Πόρτες Ανοικτές» χωρίς τα οινοποιεία στην αμπελουργική «ζώνη» της Γουμένισσας, όπου εδρεύουν τα περισσότερα εκ των οινοποιείων του νομού μας, δεν  νοείται .

Ο «Μαχητής» βρέθηκε το πρωί της περασμένης Κυριακής 28.5.23, σε ένα εξ αυτών των αδελφών Αϊδαρίνη, και με χαρά διαπίστωσε, ότι ο κόσμος γιά ακόμη μία φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των οινοποιών της Βορείου Ελλάδος και «έτρεξε» να γευθεί  εν προκειμένω τις γεύσεις και τα αρώματα από τις δημιουργίες μίας παραδοσιακής φίρμας, όπως αυτή των αδελφών Αϊδαρίνη ,να αγοράσει σπουδαία κρασιά σε μειωμένες τιμές, να γευθεί τοπικές και ελληνικές λιχουδιές και παράλληλα να δει  και μία έκθεση ζωγραφικής με 29 δημιουργίες  της γνωστής Κιλκισιώτισας ζωγράφου Ελένης Κωνσταντινίδου.

Μία εκδήλωση, που δεν ξένισε κανέναν, καθώς οι γνωστοί Γουμενισσιώτες οινοποιοί τρίτης γενιάς Χρήστος και Τάκης Αϊδαρίνης μας έχουν συνηθίσει σε τέτοιες πρωτοβουλίες .

Με την ιδέα να έχει γεννηθεί, όπως μας αποκάλυψε η ίδια η εικαστικός, σε παλαιότερη επίσκεψή της στο οινοποιείο, και η οποία «έλαβε σάρκα και οστά» εφέτος με την έκθεση 29 πινάκων με προσωπογραφίες από πρόσωπα των πέντε ηπείρων, αλλά και έργα ζωγραφικής με θέμα την άμπελο και τους καρπούς της.

Ένα πλέγμα προσφορών, που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών από διάφορες περιοχές του νομού μας αλλά και από λοιπές περιοχές, ενώ δεν έλειψαν και επισκέπτες από διάφορες χώρες

Όλοι «εραστές»  του καλού οίνου και της όμορφης φύσης του  όρους Παΐκου, καθώς,  όπως μας θύμισε και η κ. Κωνσταντινίδου, «οίνος ευφραίνει καρδίαν» !

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης: “Κύριε Γκουντενούδη η ανεπάρκεια της διοίκησης σας είναι αποδεδειγμένη και καταχωρημένη στην συνείδηση των πολιτών

Αυτό δεν αλλάζει με την παραπληροφόρηση που επιχειρείτε συνέχεια. Στις 1 Σεπτεμβρίου του 2019 εσείς σαν πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ παραδώσατε […]