Γενικά

Άνοιξαν τα περισσότερα από τα καταστήματα του Κιλκίς

Ξεκίνησαν από σήμερα τη λειτουργία τους 66.010 λιανεμπορικές και άλλες επιχειρήσεις ανάμεσα στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και εκατοντάδες αντίστοιχες στον νομό μας στα πλαίσιο της δεύτερης φάσης της άρσης μέτρων που είχαν επιβληθεί εξαιτίας της πανδημίας.

Συνολικά στα δύο στάδια επανεκκίνησης, δηλαδή αυτό της 4ης Μαΐου έως και σήμερα έχουν επανέλθει στην εργασία τους 225.000 εργαζόμενοι, δηλαδή το 33% των εργαζομένων που ανεστάλη η εργασία τους λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους.

Επίσης, έχουν επαναλειτουργήσει 93.000 επιχειρήσεις, δηλαδή το 35% των επιχειρήσεων των οποίων είχε ανασταλεί η λειτουργία τους με κρατική εντολή.

Συγκεκριμένα επανεκκίνησαν από σήμερα Δευτέρα 11.5.20 οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου με αντικείμενο: εξοπλισμού ήχου και εικόνας, κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, σιδηρικών, χρωμάτων και τζαμιών, χαλιών, κιλιμιών και επενδύσεων δαπέδου και τοίχου, ηλεκτρικών οικιακών συσκευών, επίπλων, φωτιστικών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης, εγγραφών μουσικής και εικόνας, παιχνιδιών κάθε είδους ενδυμάτων, υποδημάτων και δερμάτινων ειδών καλλυντικών και ειδών καλλωπισμού, ρολογιών και κοσμημάτων, καινούριων ειδών και μεταχειρισμένων ειδών, με την εικόνα στην αγορά του Κιλκίς να θυμίζει έντονα την πρό πανδημίας κινητικότητα.

Επίσης, επανεκκίνησαν από τα φυσικά τους καταστήματα την λειτουργία τους οι επιχειρήσεις: ενοικίασης και εκμίσθωσης ειδών αναψυχής και αθλητικών ειδών, ενοικίασης βιντεοκασετών και δίσκων, ενοικίασης και εκμίσθωσης άλλων ειδών προσωπικής ή οικιακής χρήσης, και καθώς επίσης και τα καταστήματα που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας «κατάστημα εντός καταστήματος» (shop in a shop).

Παράλληλα επαναλειτούργησαν οι επιχειρήσεις με αντικείμενο το λιανικό εμπόριο σε υπαίθριους πάγκους και αγορές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, ενδυμάτων και υποδημάτων καθώς και άλλων ειδών καθώς και οι σχολές ερασιτεχνών οδηγών, οι επιχειρήσεις με αντικείμενο τα τυχερά παιχνίδια και στοιχήματα σε φυσικό κατάστημα, και οι υπηρεσίες διαιτολογίας, με το ουσιαστικό ερώτημα να είναι κατά πόσον εάν η επαναλειτουργία τους θα μπορέσει σταδιακά να επαναπροσεγγίσει τους πρό πανδημίας τζίρους.

Παράλληλα αυτό σημαίνει ότι από σήμερα, επανέρχονται σε εθνικό επίπεδο στην εργασία τους 155.962 εργαζόμενο, ανάμεσα στους οποίους αναλογικά συμπεριλαμβάνονται και οι Κιλκισιώτες εργαζόμενοι, δηλαδή το 22,5% των εργαζομένων που ετέθησαν σε αναστολή λόγω μη λειτουργίας των επιχειρήσεων τους και 66.010 επιχειρήσεις, δηλαδή το 25% των επιχειρήσεων των οποίων ανεστάλη η λειτουργία τους

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο στάδιο της άρσης των μέτρων, στις 4 Μαΐου άνοιξαν τις πόρτες τους καταστήματα λιανικού εμπορίου και παροχής υπηρεσιών, όπως βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και αθλητικού εξοπλισμού, εταιρείας πώλησης φυτών. Επιπλέον, την 4η Μαΐου άνοιξαν κομμωτήρια, κουρεία, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]