Ειδήσεις Video / Πολιτική

Άννα Σακαλάκη: “Ακόμη μεγαλύτερη στήριξη των νέων και πρωτογενή τομέα” (Βίντεο)

“Πάμε να δώσουμε στον νομό Κιλκίς την θέση, που του ανήκει».

Σ’ αυτήν την φράση «συμπυκνώνονται» τα μηνύματα, που έστειλε η υποψήφια βουλεύτρια Κιλκίς της ΝΔ Άννα Σακαλάκη από το Πολύκαστρο κατά την διάρκεια της εκδήλωσης εγκαινίων του εκλογικού κέντρου της στην έδρα του δήμου Παιονίας.

Η εκδήλωση χαρακτηρίσθηκε από αθρόα προσέλευση πολιτών, που κατέκλυσαν τον κεντρικό και τους γύρω χώρους και έδωσαν έντονο παλμό σ’ αυτήν.

Ειδικότερα, η κ. Σακαλάκη απηύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό:

«Είμαστε σήμερα εδώ, διότι όλοι θέλουμε να ανοίξουμε ένα καινούργιο κεφάλαιο γιά το Κιλκίς, την Παιονία, την παραμεθόριο. Σας ευχαριστώ θερμά γιά την παρουσία σας, σας ευχαριστώ πολύ για τον παλμό που δίνετε στην αποψινή βραδιά.

Η ευκαιρία, να βρίσκομαι ενώπιον σας, μου δίνει την δυνατότητα να προωθήσω αυτά, που ξέρω καλά να κάνω με όρεξη, διάθεση και πάντοτε ανθρώπινο πρόσωπο. Ευχαριστώ πολύ την ΝΔ γι την εμπιστοσύνη που μου έδειξε μέσα από αυτήν την θέση ευθύνης, να συμμετέχω στο ψηφοδέλτιο της παράταξης και να εκπροσωπώ έπειτα από πολλά χρόνια και πάλι τον δήμο Παιονίας.

Πάμε όλοι μαζί να σαρώσουμε τα εμπόδια του παρελθόντος, πάμε να οραματισθούμε το «αποτύπωμα», που θέλουμε να δώσουμε γιά την περιοχή μας και τη νέα γενιά στην επόμενη δεκαετία. Την νέα γενιά στην οποία και εγώ ανήκω. Την νέα γενιά την οποία πρέπει να κάνουμε συμμέτοχο, συνοδοιπόρο και πρωταγωνιστή σ αυτό το δύσκολο αγώνα. Ζω και εργάζομαι σ’ αυτόν τον τόπο σε ένα μικρό ακριτικό χωριό στα σύνορα της χώρας μας.

Σας μιλώ ως γυναίκα, ως νεαρή επιχειρηματίας, ως αγρότισσα. Έχω και εγώ τους δικούς μου προβληματισμούς και επαγγελματικές ανησυχίες, αφουγκράζομαι την καθημερινότητα, περπατώ ανάμεσά σας. Αντιλαμβάνομαι τις αγωνίες αλλά και τις ελπίδες του κόσμου. Γνωρίζω καλά τα πρόσωπά σας όπως και εσείς γνωρίζετε το δικό μου.

Βγαλμένοι όλοι μέσα από τα σπλάχνα της κοινωνίας, δεν πρέπει να λησμονούμε την αγροτιά, την αγροτιά που αποτελεί και την βάση του Κιλκίς. Οφείλουμε να τη στηρίξουμε, να τη διασφαλίσουμε και να δουλέψουμε γ αυτήν. Να δημιουργήσουμε μια δυνατή βάση για τη νέα γενιά τους νέους μας αγρότες και να δώσουμε ισχυρά και ουσιαστικά κίνητρα παραμονής στο επάγγελμα.

Να δώσουμε κίνητρα μετεγκατάστασης γιά νέους γονείς, κίνητρα και ενισχύσεις για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ιδιαίτερα στην παραμεθόριο. Να διευρύνουμε τον πλούσιο τουριστικό μας ορίζοντα. Να στηρίξουμε, καταρτίσουμε, ενισχύσουμε τις νέες γυναίκες ,νέες μητέρες, νέες επιχειρηματίες πάντοτε σε βιώσιμο επίπεδο χωρίς προκαταλήψεις και περιθώρια.
Οφείλουμε να μεταφέρουμε τα μηνύματα σε κεντρικό επίπεδο με ειλικρίνεια και συγκεκριμένες προτάσεις.

Πάμε να δώσουμε στο Κιλκίς την θέση που του ανήκει. Μία θέση με λόγο και με ρόλο. Διότι εσείς είστε η ψυχή του Κιλκίς, εσείς είστε η ψυχή της Μακεδονίας.

Διεκδικώ λοιπόν το μέλλον μας…

Διεκδικούμε το μέλλον μας, διότι πιστεύουμε σ’ αυτό, διότι ανήκουμε σ’ αυτό».
Περισσότερα
Δείτε ακόμα