Πολιτική

Ο Κ.Σιωνίδης καταλογίζει «ανήθικη» συμπεριφορά στον Χ.Γκουντενούδη

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Το ιδιαιτέρως συγκρουσιακό κλίμα, το οποίο έχει διαμορφωθεί από την έναρξη της νέας δημοτικής διακυβέρνησης στον δήμο Παιονίας μεταξύ του δημάρχου Κωνσταντίνου Σιωνίδη και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Χρήστου Γκουντενούδη, επιβεβαιώθηκε και στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Τρίτης 28.1.20.

Την αφορμή για τον νέο γύρο αντιπαράθεσης προσέφερε ο κ.Γκουντενούδης, όταν κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως διαδικασίας ουσιαστικώς απάντησε στα όσα είχε κοινοποιήσει μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Παιονίας αναφερόμενος σε θέματα, που είχαν συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και είχαν σχέση με τον τρόπο χειρισμού των δύο κυρίως θεμάτων από μέρους του την περίοδο, που ηγείτο της διακυβέρνησης του δήμου.

Από τον νέο κύκλο αντιπαράθεσης προέκυψαν και δύο συγκεκριμένες ειδήσεις, η πρώτη για το έργο νέου ηλεκτροφωτισμού στον δήμο, ύψους πλέον εννέα εκαταμμουρίων ευρώ όπως προωθούσε η πρώην δημοτική αρχή, που, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ.Σιωνίδης, θα υλοποιηθεί προς μια οικονομικότερη επιλογή όπως θα προβλέπει νέα μελέτη η οποία σύντομα θα δοθεί στην δημοσιότητα.

Και η δεύτερη για την περίπτωση πληρωμής τιμολογίων από πλευράς της απερχομένης δημοτικής αρχή το 2019, σε εταιρία συμφερόντων του τότε δημάρχου Χρήστου Γκουντενούδη, τα οποία αφορούσαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 και διέθεταν στο οπισθόφυλλο τριάντα εντολές υπογεγραμμένες από τον δημοτικό σύμβουλο Γιώργο Παμποράκη με την ιδιότητα και σφραγίδα του αντιδημάρχου, χωρίς ωστόσο ο απών από την συνεδρίαση σύμβουλος της μειοψηφίας πλέον να είναι αντιδήμαρχος την εν λόγω περίοδο όπως αποκάλυψε ο κ.Σιωνίδης, επισημαίνοντας παράλληλα το ηθικό θέμα που ανακύπτει για τον πρώην δήμαρχο και παράλληλα ότι διαθέτει στην κατοχή του έγγραφη παραδοχή του εμπλεκομένου δημοτικού συμβούλου ότι αυτό συνέβη εκ παραδρομής!

Βεβαίως, πέραν αυτών, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου συζητήθηκε και μία σειρά άλλων θεμάτων, όπως αυτό που αφορά στα προβλήματα στο τηλεφωνικό κέντρο του δήμου Παιονίας και, κατ’ επέκτασιν, της επικοινωνίας των δημοτών με τις υπηρεσίες του δήμου, με τον εκπρόσωπο της μείζονος μειοψηφίας Γιάννη Αλίρη να κάνει λόγο για ολιγωρία στην αντιμετώπιση του φαινομένου, επισημαίνοντας τις ιδιαίτερες δυσκολίες που προκαλεί η παράταση της βλάβης στους κατοίκους της απομακρυσμένης από την έδρα του δήμου δημοτικής ενότητας.

Από την άλλη ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης στην τοποθέτηση του αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης, η οποία ταλαιπωρεί εδώ και αρκετές ημέρες τον δήμο Παιονίας επισημαίνοντας ότι προήλθε από «ιό» στο σύστημα επικοινωνίας, και ότι η αργοπορία στην πλήρη αντιμετώπιση του προέρχεται από το γεγονός ότι η αποκατάσταση του από εξωτερικό, ιδιώτη συνεργάτη του δήμου δεν μπορεί να εγκριθεί από πλευράς του επιτρόπου, ο οποίος ελέγχει τις δημόσιες δαπάνες, καθώς ο δήμος διαθέτει τυπικώς πρόσωπο με σχετική ειδίκευση.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο κ. Σιωνίδης μέσα στην εβδομάδα, την οποία διανύουμε, υπάλληλος της COSMOTE θα επιληφθεί του προβλήματος με στόχο την αποκατάσταση της βλάβης και την επαναφορά του συστήματος επικοινωνίας στην προτεραία κατάσταση.
Ένα ακόμη σημείο «τριβής» το οποίο τροφοδότησε την αντιπαράθεση μεταξύ της δημοτικής διοίκησης και της μειοψηφίας δια του κ. Αλίρη, ήταν και αυτό το οποίο αφορούσε στην εφαρμογή του σχεδίου κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων.

Και τούτο διότι με αφορμή αυτό ο κ. Αλίρης επετέθη εναντίον της δημοτικής διοίκησης, κατηγορώντας την για την εφαρμογή στο τρόπο διοίκησης «νοσηρού» κλίματος «προώθησης ημετέρων» με «στρατιωτική νοοτροπία», ισχυριζόμενος ότι έχει προκαλέσει «τριβές» και αντιπαραθέσεις με δέκα τουλάχιστον στελέχη του. Από την πλευρά του ο δήμαρχος Παιονίας τόνισε, ότι όσα επικαλέσθηκε ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς για το σχέδιο κινητικότητας υπάρχει ενδιαφέρον μόνον από μία περίπτωση δημοτικού υπαλλήλου, και παράλληλα προκάλεσε τον κ. Αλίρη να τον κατονομάσει, ακόμη και κατ’ ιδίαν, δύο περιπτώσεις, από τις οποίες να τεκμηριώνονται οι αναφορές σε δέκα υπηρεσιακά στελέχη του δήμου, με τα οποία έχει συγκρουσθεί η δημοτική διοίκηση. Τέλος, στην εν λόγω συνεδρίαση συζητήθηκε και το θέμα κατάργησης του κέντρου φιλοξενίας, το οποίο λειτουργεί στην περιοχή της Νέας Καβάλας.

Ενός κέντρου του οποίου την κατάργηση εισηγήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Παιονίας, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η πενταετής λειτουργία στην περιοχή «αλλοιώνει την φυσιογνωμία του πληθυσμού της», «έχει αυξήσει την παραβατικότητα σε κλοπές, διαρρήξεις και καταπατήσεις περιουσιών». Παράλληλα δεσμεύει τον χώρο του εκεί υπάρχοντος αεροδρομίου και τις ευνοϊκές προοπτικές χρήσης του για λόγους αεροπλοίας και ανάπτυξης της περιοχής και ταυτοχρόνως δεν προσφέρει πολύ καλές συνθήκες διαβίωσης για τους εγκατεστημένους σε αυτό πρόσφυγες και μετανάστες.

Στην τοποθέτηση του ο κ. Σιωνίδης έκανε λόγο για εφαρμογή του μέτρου εγκατάστασης προσφύγων και μεταναστών αναλογικά προς το 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και σε επίπεδο δήμων και ο κ. Γκουντενούδης για την προώθηση της πρότασης και μέσω της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) ως μέλος της επιτροπής μετανάστευσης στην οποία ασκεί καθήκοντα αντιπροέδρου. Την εισήγηση της κατάργησης του κέντρου φιλοξενίας καταψήφισε ο εκπρόσωπος της ελάσσονος μειοψηφίας Αναστάσιος Βασιλακάκης κάνοντας λόγο στην τοποθέτηση του για «πρακτικές επίδειξης ρατισμού και υποκρισίας από πλευράς των λοιπών δημοτικών παρατάξεων».

Δείτε βίντεο από την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας

Περισσότερα
Δείτε ακόμα