Γενικά

«Πράσινο φως» γιά ανέγερση δύο σχολείων στο Κιλκίς

Με απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γεωργίου Καρασμένη παραχωρήθηκε δωρεάν στον δήμο Κιλκίς, γιά 25 έτη, με δυνατότητα παράτασης γιά άλλα δέκα, η χρήση τμήματος του οικοδομικού τετραγώνου, στο οποίο βρίσκεται το κέντρο «Δήμητρα» , με σκοπό την ανέγερση σχολικού συγκροτήματος, στο οποίο θα στεγασούν το δέκατο δημοτικό σχολείο και το τέταρτο γυμνάσιο.
Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του βουλευτή Κιλκίς της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, με την οποία συναντήθηκε κατ’ επανάληψιν, με πλέον πρόσφατη συνάντηση αυτήν της Τρίτης 22.7.14, απόρροια της οποίας υπήρξε και η επακολουθήσασα την ίδια ημέρα υπογραφή της προαναφερθείεσας υπουργικής απόφασης.
Την εν λόγω συνάντηση απασχόλησαν και άλλα φλέγοντα θέματα του νομού, μεταξύ των οποίων οι αποζημιώσεις παραγωγών του λεκανοπεδίου Μουριών, οι καλλιέργειες των οποίων υπέστησαν χαλαζόπτωση, η καπνοκαλλιέργεια, το κόστος των γεωργικών εφοδίων, οι βιοκαλλιέργειες, τα προγράμματα νέων αγροτών, η λειτουργία της εσωτερικής αγοράς κ.λ.π.ΚΕΓΕ ΔΗΜΗΤΡΑ 1
Γιά την συνάντηση με τον κ. Καρασμάνη εκδόθηκε από το πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργαντά η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Γεώργιο Καρασμάνη συναντήθηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Κιλκίς Γεώργιος Γεωργαντάς, στο πλαίσιο των τακτικών ενημερωτικών του επαφών με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου σε θέματα αγροτικής πολιτικής και προώθησης θεμάτων κιλκισιακού ενδιαφέροντος.
Ο κ. υπουργός ενημέρωσε αναλυτικώς τον βουλευτή Κιλκίς για το καίριο ζήτημα της νέας ΚΑΠ καθώς και των κονδυλίων που προβλέπονται για τους αγρότες της χώρας μας στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, όπως προέκυψαν μετά και το τελευταίο συμβούλιο υπουργών γεωργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο κ. Γεωργαντάς ενημέρωσε με την σειρά του τον κ. Καρασμάνη για προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος (αποζημιώσεις πληγέντων παραγωγών του λεκανοπεδίου Μουριών, καλλιέργεια καπνού, κόστος γεωργικών εφοδίων, λειτουργία εσωτερικής αγοράς, προγράμματα νέων αγροτών, βιοκαλλιεργειών κ.λ.π.) ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για την τύχη του «ώριμου» αιτήματος του δήμου Κιλκίς για παραχώρηση οικοπέδου, με σκοπό την ανέγερση δυο σχολικών συγκροτημάτων στην πόλη του Κιλκίς.
Επί του θέματος αυτού ο κ. Γεωργαντάς είχε συναντηθεί και ενημερώσει τον κ. Καρασμάνη και σε προγενέστερη συνάντησή τους, συνηγορώντας υπέρ της αμέσης επιλύσεως του θέματος. Ο κ. υπουργός ανακοίνωσε στον βουλευτή Κιλκίς, ότι εντός της ημέρας θα υπογράψει (όπερ και έπραξε, όπως ενημέρωσε κατά την διάρκεια της ημέρας) την σχετική απόφαση παραχώρησης.
Με την υπογραφείσα την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 απόφαση του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων παραχωρείται στον δήμο Κιλκίς έκταση δέκα στρεμμάτων στην περιοχή του «ΕΛΓΟ-Δήμητρα» (πρώην ΚΕΓΕ) όπου θα ανεγερθούν τα κτίρια του 4ου Γυμνασίου και του 10ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς».

Περισσότερα

«Πρωτιά» υψηλών θερμοκρασιών – Κοντά στους τους 42 °C η θερμοκρασία σε Ηλιόλουστο και Γυναικόκαστρο

Συνεχίζονται οι καταγραφές υψηλών θερμοκρασιών από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του meteo.gr / Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η μέγιστη θερμοκρασία […]

Δείτε ακόμα

Τα αυτονόητα!

Διαβάζουμε τα δελτία τύπου που στέλνουν της τελευταίες ημέρες ο δήμος Κιλκίς και η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς κάνοντας αναφορά στην […]