Πολιτική

“Τα έσπασε” με τον συνδυασμό του Τονικίδη ο Θόδωρος Βαφειάδης, ανεξάρτητος για δεύτερη φορά

Οριστική ρήξη μεταξύ του συνδυασμού «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη και του εκλεγέντος με αυτόν δημοτικό σύμβουλο Κιλκίς Θόδωρου Βαφειάδη επήλθε κατά την σύσκεψη των στελεχών του συνδυασμού που πραγματοποιήθηκε μετά τον θόρυβο τον οποίο προκάλεσε η πρόταση του δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για ανάθεση της προεδρείας της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Κιλκίς (ΔΕΥΑΚ) στον δημοτικό σύμβουλο του ίδιου συνδυασμού Βασίλη Καραμπίδη.

Ως γνωστόν ο κ. Βαφειάδης είχε αντιδράσει με σφροδρότητα σε αυτήν την πρόταση διατυπώνοντας την άποψη οτι αποδοχή της συνεπάγεται διαγραφή του αποδεχομένου από τον συνδυασμό.

Την ίδια θέση διατύπωσε και κατά την εν λόγω σύσκεψη κάνοντας λόγο για «κόκκινες γραμμές» αντίδρασης σε περίπτωση προσέγγισης οποιουδήποτε συμβούλου και στελέχους του συνδυασμού από την πλειοψηφία και διοίκηση του δήμου Κιλκίς κατά μείζονα δε λόγο σε περίπτωση αποδοχής οποιασδήποτε πρότασης της τελευταίας.

Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Βαφειάδης επιχειρηματολόγησε για την θέση που διατύπωσε επικαλούμενος το πλαίσιο αρχών και κανόνων βάσει του οποίου κατήλθε ο συνδυασμός «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» στις δημοτικές εκλογές του 2019 και εντάχθηκε ο ίδιος σε αυτόν.

Τόνισε δε ότι η εκ μέρους οποιουδήποτε δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού καθ’ οποιονδήποτε τρόπο «σύμπλευση» με την πλειοψηφία συνιστά κατάφωρη παράβαση αυτού του πλαισίου αρχών και κανόνων άρα ο παραβάτης δεν έχει θέση στον συνδυασμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα στελέχη του συνδυασμού παραδέχθηκαν την ορθότητα των αναφορών του κ. Βαφειάδη από πολιτικής πλευράς όμως μια αξιοσημείωτη πλειοψηφία συναίνεσε στην εκ μέρους της διοικήσεως του δήμου Κιλκίς ανάθεση της διοίκησης της ΔΕΥΑΚ στον κ. Καραμπίδη παραπέμποντας στο κριτήριο της προσωπικής γνωριμίας και φιλίας δηλώνοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του.

Ο κ. Βαφειάδης αντέδρασε δηλώνοντας την απόφασή του να ανεξαρτητοποιηθεί από το συνδυασμό με την προβλεπόμενη κατάθεση της σχετικής δήλωσής του στο δημοτικό συμβούλιο μη κρύβοντας την έντονη δυασαρέσκειά του: «Κάτι τέτοιες αντιλήψεις και νοοτροπίες συνθέτουν αιτία είτε μη ανάμιξης σοβαρών ανθρώπων στα αυτοδιοικητικά κοινά είτε απομάκρυσνής τους από αυτά ή αλλιώς προκαλούν αποστροφή κάθε σκεπτόμενου πολίτη για αυτά» φέρεται να δήλωσε.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η δεύτερη ανεξαρτητοποίησή του κ. Βαφειάδη καθώς είχε προηγηθεί για διαφορετικό λόγο η αντίστοιχη από τον συνδυασμό της υπό τον δήμαρχο Δημήτρη Σισμανίδη πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς της περασμένης πενταετίας (2014-2019).

Και ο Νίκος Γιαρήμαγας
Τέλος τον «δρόμο» της ανεξαρτητοποίησης από τον συνδυασμό «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη ακολούθησε «συμπλέοντας» με τον Θόδωρο Βαφειάδη και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς Νίκος Γιαρήμαγας.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα

Στην αγορά η Ρένα Δούρου

Το μέλος του πολιτικού συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, στο […]