Γενικά

Ανεξάρτητοι οι Ε.Γαρόπουλος, Ε.Καπετάνης και Ε.Τσιτενίδης από τον συνδυασμό «Παιονία Ισχυρή» του Χ.Γκουντενούδη (Βίντεο)

Δύο εκ διαμέτρου διαφορετικά ζητήματα απασχόλησαν κατά κύριο λόγο την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Παιονίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1.6.23, με το ένα να συνδέεται με τα πολυήμερα προβλήματα διακοπής υδροδότησης πόσιμου νερού στην πόλη του Πολυκάστρου και το δεύτερο με τις διαδοχικές ανεξαρτητοποιήσεις δημοτικών συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας.

Σε ό,τι αφορά στο πρώτο, όπως δήλωσε απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης, το πρόβλημα προέκυψε λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων το προηγούμενο διάστημα, που είχαν ως επακόλουθο να μεταφερθούν πολλές φερτές ύλες από την περιοχή των στρατοπέδων της 33Μ/Κ ταξιαρχίας στις χαμηλότερες παραπλεύρως της δυτικής κοίτης του ποταμού Αξιού, όπου είναι εγκατεστημένες οι γεωτρήσεις, από τις οποίες υδροδοτείται μέρος της δημοτικής ενότητας Πολυκάστρου.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, πέραν τω βλαβών στις γεωτρήσεις, να μεταφερθούν λάσπες στις δεξαμενές υδροδότησης και στην συνέχεια στο δίκτυο υδροδότησης του Πολυκάστρου και της Νέας Καβάλας καθιστώντας το πόσιμο νερό ακατάλληλο, όπως προέκυπτε και από τις σχετικές αναλύσεις του αρμοδίου εργαστηρίου της ΔΕΥΑΠ.

Κάτι το οποίο ήταν δύσκολο να αντιμετωπισθεί αμέσως όπως υπογράμμισε ο κ. Ναλμπάντης, καθώς, λόγω της ανομοιομορφίας του δικτύου από περιοχή σε περιοχή, η ένταση του προβλήματος ήταν διαφορετική και είχε ως αποτέλεσμα να επιμηκυνθεί ο χρόνος απαγόρευσης χρήσης του νερού ως πόσιμου και χρηστικού για μαγείρεμα μέχρι την περασμένη Δευτέρα 5.6.23, όταν και επετεύχθη ο καθαρισμός του δικτύου.

Τρεις ανεξαρτητοποιήσεις

Το δεύτερο εξ αυτών είχε πολιτικά χαρακτηριστικά και συνδεόταν με τα διαχρονικά προβλήματα συνοχής στην δημοτική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας και αυτά που έχουν προκύψει μεταξύ της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών της με τον επικεφαλής αυτής Χρήστο Γκουντενούδη.

Κάτι το οποίο ουσιαστικώς επαναλήφθηκε στην εν λόγω συνεδρίαση, όταν και είχαμε τρείς δηλώσεις ανεξαρτητοποίησης από πλευράς μελών της μείζονος μειοψηφίας, του Ευαγγέλου Καπετάνη από την δημοτική ενότητα Γουμένισσας, του Ευθυμίου Τσιτενίδη από την αντίστοιχη του Ευρωπού, μέσω σχετικής επιστολής προς το προεδρείο, και του Ελευθέριου Γαρόπουλου μέσω δηλώσεώς του κατά την εν λόγω συνεδρίαση.

Η κίνηση προκάλεσε την αντίδραση του κ. Γκουντενούδη, ο οποίος επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά των μέχρι προ τινος στελέχη της «Παιονίας Ισχυρής», κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για πρακτικές ιδιοτέλειας από μέρους των ανεξαρτητοποιημένων, και με τους Ελευθέριο Γαρόπουλο και Γιώργο Φράγκο να αποδίδουν, ο πρώτος ως ανεξάρτητος σύμβουλος και ο δεύτερος ως από καιρό διαφοροποιημένος από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, στην ανικανότητα του κ. Γκουντενούδη να ανταποκριθεί στα θεσμικά καθήκοντά του ως επικεφαλής παράταξης μείζονος μειοψηφίας την τρέχουσα δημοτική περίοδο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα