Πολιτική

Ανεξαρτητοποιήθηκε η Μαρία Μασμανίδου από τον συνδυασμό «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς»

Η Μαρία Μασμανίδου, που στις δημοτικές εκλογές του 2019 είχε εκλεγεί δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς», με επικεφαλής τον Δημήτρη Τσαντάκη, έγινε την Δευτέρα 31.8.20 το έβδομο «μέλος» της «λέσχης» των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων Κιλκίς.

Την σχετική δήλωση η κ. Μασμανίδου υπέβαλε μισή ώρα πριν την έναρξη της συνεδρίασης δημοτικού συμβουλίου της ανωτέρω ημερομηνίας προς τον πρόεδρο Παύλο Θωμαΐδη, ο οποίος και την ανέγνωσε στο σώμα με την έναρξη της ανωτέρω συνεδριάσεως.

Στην δήλωσή της η κ. Μασμανίδου επικαλείται «προωπικούς λόγους» αλλά και διαπιστώσεις στην λειτουργία του συνδυασμού της, που την οδήγησαν σε αναθεώρηση απόψεων και θέσεων.

Ωστόσο, παρατηρητές των τεκταινομένων στον δήμο Κιλκίς κάνουν λόγο γιά βαθύτερα αίτια, τα οποία σχετίζονται με μετεκλογική προσέγγιση της δημοτικής συμβούλου της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» από την νέα διοίκηση του δήμου, την περίοδο κατά την οποία οι επιλογές προσώπων γιά τα νομικά πρόσωπα, τις επιτροπές και λοιπά αξιώματα προκαλούσαν «αναταράξεις» σ’αυτήν.

Ωρισμένοι δε, αναφερόμενοι στους «προσωπικούς λόγους» που επικαλέσθηκε η κ. Μασμανίδου, «βλέπουν» την τοποθέτησή της στην προεδρεία τόσο της επιτροπής ισότητας όσο και του κέντρου πρόληψης «Νηρέας».

Συγχρόνως επισημαίνουν, ότι κατά την ίδια συγκυρία της ανατέθηκε αξίωμα και στην διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφερείας (ΔΕΕΠ) Κιλκίς της ΝΔ, κάτι που καταδεικνύει το ότι στην πραγματικότητα η ανεξαρτητοποίηση της κ. Μασμανίδου είχε δρομολογηθεί προ πολλού με ταυτόχρονη δημιουργία κλίματος συνεχούς «τριβής» με τον συνδυασμό, με τον οποίο είχε εκλεγεί.

Σχολιάζοντας την ενέργειά της κατά την διάρκεια της συζητήσεως επί των προ ημερησίας διατάξεων θεμάτων, ο επικεφαλής της «Ενωτικής Δύναμης Κιλκίς» Δημήτρης Τσαντάκης δήλωσε, ότι η λειτουργία του συνδυασμού ήταν, είναι και θα είναι γιά πάντα δημοκρατική και θα διέπεται από το πνεύμα, την αντίληψη και την πρακτική της συνεργασίας. «Αν η Μαρία Μασμανίδου είχε ουσιαστικό θέμα», τόνισε ο κ. Τσαντάκης, θα μπορούσε να μας το είχε κοινοποιήσει αμέσως, ώστε να συζητηθεί εντός συνδυασμού πριν την οποιαδήποτε επιλογή της».

Θέση στο θέμα της ανεξαρτητοποίησης της Μαρίας Μασμανίδου έλαβε κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Ζώτος, επικρίνοντας γιά άλλη μία φορά το σκεπτικό που διατυπώνουν όσοι ανεξαρτητοποιούνται, «ανακαλύπτοντας «κακώς κείμενα» και «στραβά» λίγο καιρό μετά την εκλογή τους, εκεί που στην αρχή τα «βλέπουν» όλα «ρόδινα» στον συνδυασμό τους».

Υπενθυμίζεται, ότι η ιατρός Μαρία Μασμανίδου είναι το έβδομο μέλος του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς, που ανεξαρτητοποιείται μέσα σε λιγότερο από ενάμιση χρόνο λειτουργίας του προκύψαντος από τις δημοτικές εκλογές στις 26.4 και 3.5.19 και το πρώτο του συνδυασμού «Ενωτική Δύναμη Κιλκίς».

Τα προηγούμενα έξι ήταν οι Θόδωρος Βαφειάδης, Λάζαρος Παζαρτζικλής, Νίκος Στανημερόπουλος, Κώστας Παπακώστας, Γιώργος Μιχαηλίδης και Νίκος Γιαρήμαγας, που είχαν εκλεγεί με τον συνδυασμό «Κιλκίς-Δήμος ΑΞΙΩΝ» του Παύλου Τονικίδη.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ανεξαρτητοποιήσεων δημοτικών συμβούλων στα χρονικά της τοπικής διοίκησης όχι μόνο του δήμου Κιλκίς σε όλες τις διοικητικές μορφές του αλλά συνολικώς του νομού Κιλκίς.

Περισσότερα

Στ.Παραστατίδης: Τρεις προτάσεις για την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης στη χώρα και την αναδιανομή του πλούτου

Παρουσίασε στοιχεία για το φορολογικό πλαίσιο στη χώρα, αλλά και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ Στο κάδρο της πολιτικής επικαιρότητας φαίνεται […]

Δείτε ακόμα