Γενικά

Α.Βεργίδης: Σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, με εντολή του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη, με στόχο την αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου.

«Είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ακραία καιρικά φαινόμενα» υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης, στη διάρκεια επιθεώρησης που πραγματοποίησε σήμερα το πρωί, στον σταθμό αποχιονισμού που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης του Πολυκάστρου (τον έναν εκ των συνολικά δύο σταθμών), συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της Υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΕ Κιλκίς.

Συνολικά, φέτος, η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς έχει στη διάθεσή της για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων (όπως χιονοπτώσεων) 11 εκχιονιστικά μηχανήματα – 4 διαμορφωτήρες γαιών (γκρέηντερ) μισθωμένα, 2 φορτωτές μισθωμένους και τα δικά της μηχανήματα έργου τα οποία είναι 2 γκρέηντερ, 2 φορτωτές και ένα εκχιονιστικό.

Ο κ. Βεργίδης τόνισε πως η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς και το ανθρώπινο δυναμικό των υπηρεσιών της ΠΕ με όλο το στόλο των μηχανημάτων που έχει στη διάθεσή της, θα εργαστεί στους δρόμους ευθύνης της προκειμένου να εξασφαλιστεί η ομαλή και ασφαλής κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο ευθύνης της ΠΕ Κιλκίς.

Στους δύο σταθμούς αποχιονισμού υπάρχουν οι κατάλληλες ποσότητες αλατιού (στο Πολύκαστρο υπάρχουν 100 τόνοι αλάτι και στο Κιλκίς 600 τόνοι) στις κεντρικές αποθήκες τα οποία θα διανεμηθούν σε κατάλληλους χώρους εφόσον υπάρξει ανάγκη.

Το οδικό δίκτυο αρμοδιότητας της υποδιεύθυνσης τεχνικών έργων της ΠΕ Κιλκίς είναι από τα μεγαλύτερα που υπάρχουν στην Κεντρική Μακεδονία. Όπως τόνισε ο προϊστάμενος της υποδιεύθυνσης Νικόλαος Γρηγοριάδης, «είναι γύρω στα 800 χιλιόμετρα το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο, διότι περιλαμβάνει πολλά χιλιόμετρα σε ορεινούς όγκους, τόσο στο Πάικο όσο και στα Κρούσσια.

Αν υπάρξει ανάγκη θα είμαστε σε πλήρη λειτουργία».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα