Πολιτική

Νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς ο Ανδρέας Βεργίδης

Από την Πέμπτη 16.7.15, μιάν ακριβώς εβδομάδα μετά την μετάσταση του προκατόχο του Περικλή Κολότσιου, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς είναι ο έως τώρα περιφερειακός σύμβουλος Ανδρέας Βεργίδης.

Ο κ. Βεργίδης ήταν ο μοναδικός υποψήφιος, καθώς λίγο πριν την διαδικασία εκλογής, μέσω του συνδυασμού της σημερινής περιφερειακής αρχής «Αλληλεγγύη», αποσύρθηκε από αυτήν ο έτερος υποψήφιος γιά το αξίωμα περιφερειακός σύμβουλος Κιλκίς Παύλος Θωμαΐδης.

Ο κ. Θωμαΐδης αιτιολόγησε την απόφασή του, δηλώνοντας ότι έκρινε επιβεβλημένο στην παρούσα συγκυρία γεγονότων και καταστάσεων να αποφευχθεί η πρόσθετη φόρτιση που προκαλεί κάθε εκλογική διαδικασία.

Πρόσθεσε δε, ότι στην απόφασή του «μέτρησαν» οι προσωπικές σχέσεις του με τον κ. Βεργίδη, η ιδιότητα του τελευταίου ως του πλειοψηφούντος σε σταυρούς περιφερειακού συμβούλου Κιλκίς και η ομόθυμη διάθεση και επιθυμία των μελών του συνδυασμού της «Αλληλεγγύης» να αποφευχθεί εκλογική αντιπαράθεση, και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς να αναδειχθεί χωρίς αυτήν.
ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
Υπενθυμίζεται, ότι στο ενδεχόμενο ανάδειξης του νέου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη χωρίς εκλογική διαδικασία είχε αναφερθεί πρώτο και του «Μαχητή», ύστερα από σχετικές αποκλειστικές δηλώσεις του επικεφαλής της «Αλληλεγγύης» περιφερειάρχη Κ.Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, στις οποίες «αποτυπωνόταν» με σαφήνεια η συγκεκριμένη βούληση των στελεχών του συνδυασμού.

Παρόντες ήταν 47 περιφερειακοί σύμβουλοι και αντιπεριφερειάρχες, οι οποίοι στο σύνολό τους ψήφισαν με μυστική ψηφοφορία, όπως ορίζει ο νόμος, τον κ. Βεργίδη για νέο αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς.

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ομιλία του προς τους Περιφερειακούς Συμβούλους της «Αλληλεγγύης» εξήρε το ήθος, το έργο και τον άνθρωπο Περικλή Κολότσιο. «Δεν είναι μια καλή εξέλιξη που μας έφερε σήμερα εδώ. Χάσαμε έναν φίλο, συνεργάτη και συνάδελφό μας, έναν ακέραιο, έντιμο και ηθικό άνθρωπο, που με αποφασιστικότητα, με αυταπάρνηση και με όραμα για το Κιλκίς άφησε πολύ σημαντικό έργο από όποια θέση κι αν υπηρέτησε τους συμπολίτες του. Καλό ταξίδι του, θα τον θυμόμαστε πάντα. Θέλω να ευχαριστήσω τους δυο Περιφερειακούς Συμβούλους μας, Ανδρέα Βεργίδη και Παύλο Θωμαΐδη, οι οποίοι όλο το διάστημα της ασθένειας του Περικλή Κολότσιου φρόντισαν να λειτουργήσει χωρίς προβλήματα η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς. Συγχαίρω τον νέο Αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο του, για το καλό του Κιλκίς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Στην ‘Αλληλεγγύη’ άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι είμαστε μια ομάδα ενιαία και αδιαίρετη», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, ενώ συνεχάρη και τον Παύλο Θωμαΐδη για τη γενναία απόφασή του.

Ο κ. Θωμαΐδης, αφού μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Περικλή Κολότσιο, όσο και για τον Ανδρέα Βεργίδη, δήλωσε: «Θα είμαι στο πλευρό του Ανδρέα και θα συμβάλω με όλες τις δυνάμεις μου στην ενότητα της παράταξης».

Σε κλίμα συγκίνησης, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης τόνισε: «Στηρίξαμε, με τον Παύλο Θωμαΐδη, όλο αυτό το διάστημα της ασθένειας του Περικλή Κολότσιου ο ένας τον άλλο. Το όραμα του Περικλή ταυτίζεται με το δικό μας, με το όραμα της ‘Αλληλεγγύης’. Βασίζομαι για το έργο μου από εδώ και στο εξής στη βοήθεια του Περιφερειάρχη μας Απόστολου Τζιτζικώστα, στη βοήθεια όλων σας και στη βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων της Π.Ε. Κιλκίς, με τους οποίους έχουμε άψογη συνεργασία».

Τη θέση του κ. Βεργίδη ως Περιφερειακή Σύμβουλος Κιλκίς της «Αλληλεγγύης» καταλαμβάνει η πρώτη επιλαχούσα στις περιφερειακές εκλογές, Μιχαηλία Καραμισάκη.

Τη θλίψη τους για την απώλεια του Περικλή Κολότσιου εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, οι οποίοι συνεχάρησαν τον νέο Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο του.

Στη μνήμη του Περικλή Κολότσιου το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας τήρησε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας ανακοίνωσε ότι η αίθουσα συσκέψεων της Αντιπεριφέρειας Κιλκίς θα μετονομαστεί σε «Αίθουσα Περικλή Κολότσιου».

Ποιός είναι
Ο νέος αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς γεννήθηκε στην Πλαγιά το 1957. Φοίτησε στο εξατάξιο γυμνάσιο Κιλκίς και έστρεψε τις επαγγελματικές δραστηριότητές του στην γεωργία.
Ασχολήθηκε επισταμέσως με την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς επίσης και με το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα. Διετέλεσε κοινοτάρχης Πλαγιάς επί τρείς συνεχείς τετραετίες (1986-1990, 1990-1994,1994-1998), καθώς επίσης και δημοτικός σύμβουλος ως αρχηγός μείζονος μειοψηφίας στον δήμο Χέρσου επί τρείς συνεχείς τετραετίες (1998-2002, 2002-2006, 2006-2010).
Το 2010 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Κατά το χρονικό διάστημα 1990-1994 ήταν μέλος της διοικούσας επιτροπής της τοπικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων νομού Κιλκίς. Χρημάτισε επίσης μέλος της διοίκησης του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς.
Ασχολήθηκε επί μακρόν με το αγροτοσυνδικαλιστικό κίνημα εκλεγείς στην διοίκηση της ΕΑΣ Κιλκίς ως αντιπρόεδρος και ως μέλος, ενώ έχει εκπροσωπήσει την ένωση σε πολλά συνέδρια και σεμινάρια τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Είναι παντρεμένος με την Άννα Τεκέογλου, με την οποία έχει δύο κόρες, την Ιωάννα και την Βασιλική.

«Εργατικότητα και συνέπεια»
Με την γνωστοποίηση της ανάδειξης του Ανδρέα Βεργίδη στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης του απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:
« Φίλε Ανδρέα
Δέξου τα θερμά συγχαρητήρια μου για την εκλογή σου ως νέου αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς.
Είμαι βέβαιος ότι η εργατικότητά σου, η συνέπεια αλλά και η πείρα που έχεις αποκτήσει στις αυτοδιοικητικές υποθέσεις θα σταθούν πολύτιμα εφόδια στην θεσμική θέση σου.
Σου εύχομαι καλή δύναμη στα νέα σου καθήκοντα και προσβλέπω στην συνεργασία σου για το κοινό καλό και συμφέρον του τόπου μας».

«Ελπιδοφόρο κεφάλαιο»
Αμέσως μετά την εκλογή του Ανδρέα Βεργίδη στο αξίωμα του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης του απέστειλε το ακόλουθο συγχαρητήριο μήνυμα:
«Αγαπητέ φίλε Ανδρέα,
Σε συγχαίρω για την εκλογή σου στην θέση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς.
Η γνώση σου και η πείρα σου στην αυτοδιοίκηση και στα αγροτικά δρώμενα του τόπου θα λειτουργήσουν καταλυτικά για την αξιοποίηση του κατ’ εξοχήν αγροτικού δυναμικού της περιφερειακή ενότητα που υπηρετείς.
Μέσα από την πολυετή συνεργασία μας και κοινή πορεία στον δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης πιστεύω ότι ανοίγει πλέον ένα νέο, ελπιδοφόρο κεφάλαιο για τον δήμο Παιονίας και την περιφερειακή ενότητα.
Θα ήταν παράλειψή μου να μην αναφερθώ στον περιφερειακό σύμβουλο, Παύλο Θωμαΐδη, ο οποίος με πνεύμα αλληλεγγύης και σύμπνοιας, χαρακτηριστικά που τον χαρακτηρίζουν ως άνθρωπο και πολιτικό πρόσωπο, παραιτήθηκε υπέρ της διεκδικήσεως σου για την θέση του αντιπεριφερειάρχη.
Τέλος, εύχομαι καλή δύναμη στην Μιχαλία Καραμισάκη με αφορμή την ανάληψη των νέων της καθηκόντων, εκφράζοντας τη στήριξη της δημοτικής μας αρχής στην περιφερειακή σύμβουλο από την Παιονία με την σιγουριά ότι θα ανταποκριθεί επάξια στο έργο, που θα της ανατεθεί».

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα