Κοινωνία

Α.Βεργίδης: «Η μνήμη παραμένει ζωντανή» – Εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης παρέστη στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, που διοργανώθηκαν, στο Κιλκίς, από την Π.Ε. Κιλκίς.

Ο αντιπεριφερειάρχης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς.Κεντρικός ομιλητής των εκδηλώσεων ήταν ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Βεργίδης και ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο Ηρώων και Πεσόντων στο δημοτικό πάρκο “Κήπος” Κιλκίς.

Σε δήλωσή του, ο κ. Βεργίδης επισημαίνει «πως κάθε χρόνο αποτίουμε φόρο τιμής στα θύματα της Μικρασιατικής Καταστροφής. Στόχος των εκδηλώσεων μνήμης δεν είναι να εξάπτονται πάθη, αλλά να μην καλύπτονται βαναυσότητες, που η λήθη επιτρέπει την επανάληψή τους.

Η μνήμη παρέμεινε πάντοτε και παραμένει ακόμα ζωντανή στην κοινωνία μας, ιδιαίτερα στους απογόνους των προσφύγων, που ρίζωσαν εδώ και διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο στην οικοδόμηση της σύγχρονης Ελλάδας».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα