Πολιτική

Το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής

Του Ανδρέα Αγτζίδη εκπαιδευτικού
(1926-2018)

«…πως εδώ στην Πατρίδα μας που υπέφερε τα πάνδεινα
από την Χιτλερική θηριωδία κατά τα “μαύρα”,
μαρτυρικά χρόνια της γερμανικής Κατοχής 1941-1944,
υπάρχουν Έλληνες να νοσταλγούν εκείνο τo
άθλιο χιτλερικό καθεστώς, είναι άξιον απορίας.
Απορώ, πως υπάρχουν Έλληνες νοσταλγοί ενός
τόσου βάρβαρου, απάνθρωπου, εγκληματικού πολιτικού συστήματος,
όπως είναι ο επάρατος Ναζισμός.
Μ’ αυτές τις πράξεις των προσβάλλουν βάναυσα
το δημοκρατικό αίσθημα όλων των Ελλήνων.»

Πριν από μερικές ημέρες παρακολουθήσαμε με θλίψη και πόνο ως Έλληνες Χριστιανοί στους δέκτες της τηλεόρασης εικόνες φρίκης και τρόμου, εικόνες απάνθρωπης, βάρβαρης και εγκληματικής συμπεριφοράς των «Χρυσαυγιτών» σε, βάρος δυστυχισμένων συνανθρώπων μας.
Οι «Χρυσαυγίτες», ντυμένοι με μαύρα πουκάμισα, που πίσω είχαν γραμμένο το όνομα της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή », με απύθμενο μίσος, με άγριο και εκδικητικό ύφος, με μάτια που πετούσαν φωτιές συμφοράς, με λεξιλόγιο του έσχατου πεζοδρομίου, αναποδογύριζαν πάγκους, με ευτελή «πραμάτεια» δυστυχισμένων οικονομικών μεταναστών, νομίμων ή μη, καταστρέφοντας έτσι άπονα και αδίστακτα, τα λίγα αντικείμενα που πουλούσαν για να βγάλουν έντιμα το ψωμί των, φυσικά μέσα σε μία χώρα ευνομούμενη, καλά οργανωμένη με Σύνταγμα και με νόμους και με εντεταλμένα όργανα για την τήρησή των.

Άρνηση του Ξένιου Δία

Αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, που άφησαν τις μακρινές πατρίδες .των, και ήρθαν εδώ στην χώρα, την ξακουστή, που γέννησε την φιλοσοφία και τον πολιτισμό και δίδαξε στην οικουμένη την Ελευθερία, την Δημοκρατία και την ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ.. Ήρθαν στην γη, που την περπάτησε με τ’ άγια βήματά του ο Απόστολος των Εθνών ΠΑΥΛΟΣ και μας δίδαξε την ΑΓΑΠΗ. Αυτοί, λοιπόν οι αξιολύπητοι μετανάστες, που εγκατέλειψαν τους γονείς των, τ’ αδέρφια των, την πατρίδα των και με αντίξοες και τραγικές συνθήκες και με ταλαιπωρία πολλών ημερών έφτασαν εδώ στην Πατρίδα του «Ξένιου Δία», δεν το έκαναν από γούστο, από κέφι από, «σνομπισμό». Το έκαναν κάτω από την ανάγκη της φτώχειας ή των πολεμικών εμφύλιων συγκρούσεων. Εύχομαι από καρδιάς ποτέ μα ποτέ το έθνος μας, ο λαός μας, να μην βρεθεί σε τέτοια ανάγκη, να μην γνωρίσει τέτοιες περιπέτειες.
Ήρθαν, λοιπόν, από διάφορα σημεία του πλανήτη μας αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι σε μια χώρα δημοκρατική, για να βρουν λίγη συμπόνια, λίγη αγάπη, λίγη προστασία. Ήρθαν σε μία χώρα, που έχει, όπως είπαμε, νόμους και όργανα, τα οποία ρυθμίζουν και παρακολουθούν το μεταναστευτικό πρόβλημα. Έχουμε κυβέρνηση δημοκρατικά εκλεγμένη, η οποία και είναι υπεύθυνη για την νομιμότητα και την εύρυθμη λειτουργία του πολιτεύματος. Δεν ζούμε σε κράτος-ζούγκλα, ώστε ο κάθε πολίτης, κατά το δοκούν, να επεμβαίνει και να επιβάλλει δυναμικά την θέλησή του για κάτι που δεν του αρέσει ή για κάτι που του θίγει τα συμφέροντα. Υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες, τις οποίες είσαι υποχρεωμένος ως νομοταγής πολίτης να ακολουθήσεις, και να είσαι βέβαιος ότι οι αρμόδιες αρχές θα αποδώσουν δικαιοσύνη, την οποίαν είσαι υποχρεωμένος να σεβαστείς.
Δεν ζούμε σε ζούγκλα «σαν άγρια θηρία», ώστε το δυνατότερο να κατασπαράξει το αδύνατο και να επιβάλει την δική του «βασιλεία». Όχι κύριοι, δεν ζούμε σε ζούγκλα, ούτε είμαστε «άγρια θηρία». Αλίμονο, ζούμε σε μια καλά οργανωμένη Πολιτεία, παρά τα λάθη και της παραλείψεις της εξουσίας. Οφείλουμε απόλυτο σεβασμό και υπακοή στους νόμους και τους θεσμούς της Πατρίδας μας. Ουδείς, μα ΟΥΔΕΙΣ έχει το δικαίωμα να αυτοδικήσει, να αντιποιηθεί το έργο εκείνων, που είναι εντεταλμένοι από τον νόμο να ασκούν. Κανείς, αυτοβούλους, δεν έχει το δικαίωμα να παρακάμψει την σχετική νομοθεσία και την κρατική νομιμότητα για να επιβάλει με το έτσι θέλω, με τον τσαμπουκά του «κουτσαβακιού» τις δικές του απόψεις. Ποιος, λοιπόν, έδωσε αυτό το δικαίωμα στους «Χρυσαυγίτες» να αντικαθιστούν τα1 θεσμικά όργανα; Που ποτέ δεν θα έφταναν σ’ αυτό το αίσχος, που είδαμε στις τηλεοπτικές οθόνες, ν’ αναποδογυρίζουν τους πάγκους μεροκαματιάρηδων συνανθρώπων μας, έστω και αλλοδαπών.

Ντροπιάζοντας την ευνομούμενη Πολιτεία

Δυστυχώς μ’ αυτές τις απαράδεκτες τις βάρβαρες, τις εγκληματικές, τις απάνθρωπες πράξεις των, οι «Χρυσαυγίτες» ποδοπάτησαν, κουρέλιασαν, ντρόπιασαν την ευνομούμενη Πολιτεία. Καταρράκωσαν, ανερυθρίαστα, την συνταγματική νομιμότητα. Αφού, λοιπόν, για ημέρες αυτά τα «ηρωικά» παιδιά της «Χρυσής Αυγής» σκόρπισαν στους δυστυχισμένους αυτούς μετανάστες, ως να μην υπάρχει οργανωμένο κράτος, τον φόβο, τον τρόμο, την δυστυχία, εστράφησαν, για να μη μείνουν άνεργοι, (οι «Χρυσαυγίτες») προς έναν άλλον τομέα αυτόν, της Τέχνης και του πολιτισμού. Ένας θεατρικός θίασος θέλησε, να παρουσιάσει στο θέατρο «Χυτήριο» το έργο «Corpus Christi» του Τερρενς ΜακΝάλυ. Να και πάλι ο «φύλακας άγγελος» της ηθικής και της αλήθειας, η διαβόητη πλέον «Χρυσή Αυγή, μαζί με έξαλλους οπαδούς παραεκκλησιαστικών οργανώσεων, στήθηκαν μπροστά στην είσοδο του θεάτρου εμποδίζοντας τον κόσμο να εισέλθει στο θέατρο, υβρίζοντας και απειλώντας χυδαία, δήθεν έτσι προστατεύουν το θείο πρόσωπο του Ιησού, που προσβάλλεται, χωρίς να έχουν ιδεί την ταινία. Αυτόκλητοι, προασπιστές του θείου προσώπου του Ιησού.

Ποιος, κύριοι, σας έδωσε το δικαίωμα να αντιποιηθείτε το έργο της αστυνομίας, του εισαγγελέως; Και, όμως, η θρασύτητα αλλά και η υποκρισία στην προκειμένη περίπτωση περισσεύουν. Η «Χρυσή Αυγή» παρουσιάσθηκε στην πολιτική σκηνή ως μια ακραία ναζιστική-χιτλερική οργάνωση, χωρίς να το κρύβει άλλωστε, και χωρίς να έχει σοβαρές ελπίδες να εκλέξει βουλευτές για το ελληνικό Κοινοβούλιο. Διαβάζουμε στις εφημερίδες ότι η «Χρυσή Αυγή» διοργάνωσε μιαν αξέχαστη εθνικιστική βραδιά, όπου ακούστηκαν τραγούδια με τους εξής στίχους: «…Χίτλερ, το όνομά σου θα δοξάζεται!… Και όταν αυτός ο κόσμος θα γίνει ερείπια, όταν η αχρεία δημοκρατία θα εξαφανισθεί στην ανυπαρξία. Μεγάλε Αδόλφε, θα ξανανέβεις στον θρίαμβο, η μνημειώδης επιστροφή σου, είναι ό,τι αυτός ο όχλος φοβάται».
Ο βουλευτής, σήμερα της «Χρυσής Αυγής» Παναγιώταρος, και επίλεκτο στέλεχος της σε μια πρόσφατη συνέντευξή του σε ένα μπλογκ εδήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής: «…Ο Ναζισμός και ο ίδιος ο Χίτλερ προσέφερε στον γερμανικό λαό και η Γερμανία γνώρισε επί των ημερών του τεράστια οικονομική άνθιση». Αυτά δεν τόλμησε να τα δηλώσει Γερμανός πολίτης, στη μεταπελευθερωτική δημοκρατική Γερμανία, διότι γνώρισαν στο πετσί τους το μεγάλο κακό που έκανε το ναζιστικό καθεστώς πρώτα στην Γερμανία και ύστερα στην ανθρωπότητα ολόκληρη. Μάλιστα, όταν κάποιοι νοσταλγοί του ναζιστικού καθεστώτος προσπαθούν να αναβιώσουν τα σύμβολα, διώκονται και τιμωρούνται αυστηρότατα. Τώρα, πως εδώ στην Πατρίδα μας που υπέφερε τα πάνδεινα από την Χιτλερική θηριωδία κατά τα «μαύρα», μαρτυρικά χρόνια της γερμανικής Κατοχής 1941-1944, υπάρχουν Έλληνες να νοσταλγούν εκείνο τo άθλιο χιτλερικό καθεστώς, είναι άξιον απορίας.
Υποκριτική προσαρμογή
Μ’ αυτές τις πράξεις των άλλουν βάναυσα το δημοκρατικό αίσθημα όλων των Ελλήνων. Ίσως τώρα η καθαρά ναζιστική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», που μπήκε στην ελληνική Βουλή και ορκίσθηκε πίστη στην συνταγματική. νομιμότητα, να αναθεώρησε την τακτική της, προκειμένου να κρατήσει τα προσχήματα της νομιμοφάνειας. Γι αυτό και έσπευσε να σβήσει από τα λογότυπά της, από τις ιστοσελίδες και τα έντυπά της τα ναζιστικά σύμβολα, δηλαδή να «ρίξει στάχτη στα μάτια» του ελληνικού λαού και να τον «αποκοιμίσει», χωρίς, βεβαίως, να σταματήσει τις έκνομες παρεμβάσεις, τις απειλές και τις ύβρεις προς κάθε κατεύθυνση, υποκαθιστώντας τις νόμιμες, πολιτικές, αστυνομικές, δικαστικές αρχές.
Η «Χρυσή Αυγή», με την συμπεριφορά της καθίσταται επικίνδυνο και βίαιο κόμμα της Άκρας Δεξιάς. Τελευταία διαβάσαμε στις εφημερίδες, ότι· βουλευτές της εζήτησαν από ‘τον αρμόδιο υπουργό, να τους γνωρίσει πόσα παιδιά αλλοδαπών φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ώστε να κάνουν σε κάποια στιγμή «γιουρούσι» και να τα πετάξουν έξω. Παρακάμπτουν κάθε νόμιμη διαδικασία και μας οδηγούν σε μια κοινωνία-«ζούγκλα».
Η Πολιτεία οφείλει να λάβει σκληρά μέτρα και να προστατεύσει την Δημοκρατία. Εάν δεν σεβαστούν τους νόμους της Πατρίδας, ύστερα από αυστηρότατες συστάσεις, τότε δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ανήκουν στην Δημοκρατία του 93%. Ποιος μας βεβαιώνει, εάν δεν ληφθούν μέτρα, ότι αυτοί οι άνθρωποι της «Χρυσής Αυγής» δεν θα μπουν στις σχολικές και δημοτικές βιβλιοθήκες, ίσως και σε ιδιωτικές, και θα κατάσχουν όσα βιβλία δεν τους αρέσουν ακόμη και τονΕπιτάφιο του Θουκυδίδη, που μιλάει για δημοκρατία;

Να μπει φρένο στις απαράδεκτες εκδηλώσεις
Αλήθεια, δεν θα πρέπει το ταχύτερο, σήμερα, να μπει ένα φρένο στην ξέφρενη αντιδημοκρατική και αντιλαϊκή τακτική των οπαδών και φίλων της «Χρυσής Αυγής»; Να μάθουν να σέβονται την νομιμότητα, για την οποίαν δήθεν κόπτονται. Πρέπει να γνωρίζουν, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του Κοινοβουλίου και του ελληνικού . λαού είναι βαθύτατα δημοκρατική και καταδικάζει μετά «βδελυγμίας» πάσαν δικτατορικήν φασιστικήν-ναζιστικήν θεωρίαν. Η ανθρωπότητα ολόκληρη «πλήρωσε» πανάκριβα την χιτλερική λαίλαπα, που πρώτιστα την πλήρωσε ο ίδιος ο γερμανικός λαός. Γι αυτό και η σημερινή Γερμανία με νόμους απαγορεύει κάθε ναζιστική-φασιστική κίνηση.

Απορώ, πως υπάρχουν Έλληνες νοσταλγοί ενός τόσου βάρβαρου, απάνθρωπου, εγκληματικού πολιτικού συστήματος, όπως είναι ο επάρατος Ναζισμός.
……
Δημοσιεύτηκε στις 31 Οκτωβρίου 2012 στην εφημερίδα «Ημερησία»

Περισσότερα

Ανδρέας Βεργίδης: Η γαστρονομική “ταυτότητα” της Π.Ε. Κιλκίς εργαλείο για την τουριστική ανάπτυξη

Η γαστρονομία ως “κομμάτι” της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και ‘’ταυτότητας’’ της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς μπορεί και πρέπει να αξιοποιηθεί στην […]

Δείτε ακόμα