Πολιτισμός

Α.Βεργίδης: «Αναδεικνύουμε το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της Π.Ε. Κιλκίς»

Στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στην Παλαιοχριστιανική Βασιλική του 6ου αιώνα, στην Κορομηλιά, στο πλαίσιο εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Μεσοπεντηκοστής από την Ιερά Μητρόπολη Πολυανής & Κιλκισίου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κιλκίς, παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης.

«Αναδεικνύουμε το ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής μας» υπογράμμισε ο κ. Βεργίδης, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, στην οποία προεξήρχε ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος.

Ο κ. Βεργίδης τόνισε πως η περιφερειακή ενότητα Κιλκίς στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζει έμπρακτα το έργο της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Κιλκίς, μέσα από την υλοποίηση έργων που συντελούν στην ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της περιοχής.

Επισήμανε δε, πως συνεργεία της υποδιεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κιλκίς εργάστηκαν για την διαμόρφωση του χώρου στον οποίο τελέστηκε η θεία λειτουργία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στον τρίκλιτο ναό (βασιλική).

Ο μητροπολίτης Πολυανής & Κιλκισίου κ.κ. Βαρθολομαίος και η προϊσταμένη της ΕΦΑ Κιλκίς Δρ. Γεωργία Στρατούλη ευχαρίστησαν τον αντιπεριφερειάρχη και το ανθρώπινο δυναμικό της Π.Ε. Κιλκίς που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ο κατάλληλος αριθμός

Η συνδυασμένη κρίση των τελευταίων χρόνων, επί δεκαετία οικονομική, επί τριετία υγειονομική και την τελευταία διετία ενεργειακή, επέτεινε τις συνέπειες […]