Πολιτική

Αναζητείται λύση γιά την φιλοξενία συνοδών νοσηλευομένων προσφύγων

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9.2.16 στο νοσοκομείο Κιλκίς η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου με θέμα την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται κατά την προσέλευση των προσφύγων για την νοσηλεία τους στα κέντρα υγείας Πολυκάστρου και νοσοκομείο-κέντρου υγείας Γουμένισσας καθώς και στο Νοσοκομείο Κιλκίς.
Παρέστησαν οι Στυλιανός Βαμβίνης, αναπληρωτής διοικητής του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, ο Αιμίλιος Σάτσογλου, διευθυντής παθολογικής κλινικής νοσοκομείου Γουμένισσας, ο Γεώργιος Καρακώστας, προσωρινός διευθυντής καρδιολογικής – εκπρόσωπος των γιατρών, ο Θεόδωρος Μπαλαμπανίδης, πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς, η Αναστασία Χαματίδου, διευθύντρια της νοσηλευτικής υπηρεσίας.

Επί πλέον, συμμετέσχαν στην συνεδρίαση ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, ο αντιδήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Μεμετζής, ο διευθυντής αστυνομικής διεύθυνσης Κιλκίς Ηλίας Μπόλος και ο αναπληρωτής συντονιστής διεύθυνσης οδοντιατρικού Ε.Σ.Υ Γεώργιος Περπερίδης.
Ο κ. Μεμετζής δήλωσε ότι ο δήμος Παιονίας θα σταθεί εν τω μέτρου του δυνατού αρωγός στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για την επίλυση των προβλημάτων.

Στην συνέχεια συζητήθηκαν θέματα που αφορούσαν στα τεράστια προβλήματα τα οποία δημιουργούνται από την μεγάλη προσέλευση συγγενών προσφύγων ή μεταναστών που χρήζουν ιατρικής περίθαλψης, μιας και δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος φιλοξενίας.

Από τους συμμετασχόντες επισημάνθηκε ακόμη, ότι οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για γάζες, ιατρικό υλικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών των μεταναστών. Επίσης, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου έχουν απευθυνθεί και συνεχίζουν τις εκκλήσεις προς το υπουργείου υγείας και της περιφέρεια.

Η συνέχεια θα δοθεί στις 12.30 μετά το μεσημέρι σήμερα στο κέντρο υγείας Πολυκάστρου όπου οι αρμόδιοι του τομέα υγείας του νομού θα συναντηθούν με εκπροσώπους της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ και την διοίκηση της 4ης υγειονομικής περιφέρειας.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα