Πολιτισμός

Αναβιώνει το έθιμο της «Συντιάνκας» στο Πολύκαστρο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου

Το πατροπαράδοτο έθιμο-δρώμενο της Ανατολικής Ρωμυλίας «Συντιάνκα» αναβιώνει, όπως κάθε χρόνο, στο Πολύκαστρο με πρωτοβουλία του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 13 και 14.9.14, και το πρόγραμμα παρατίθεται από τον σύλλογο με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«….Το διήμερο των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει αρχικά την πραγματοποίηση του δρώμενου το Σάββατο 13.9.14 με το άναμμα μεγάλης φωτιάς στο πάρκο απέναντι από το Σύλλογο «Ανατολικής Ρωμυλίας» και την παρουσίαση χορών της Βόρειας Θράκης από χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ. Εκλεκτοί καλεσμένοι μας φέτος είναι ο σύλλογος Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι». Στον κόσμο που θα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν διάφορα εδέσματα. Την Κυριακή 14.9.14 , ώρα 7 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Ανατολικορωμυλιώτη ηθοποιού Ζαφείρη Κατραμάδα, με σπουδές και θητεία τόσο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όσο και στην Επίδαυρο, με τίτλο «Ηθοποιός χωρίς αυλαία», στην αίθουσα του κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως στη γιορτή που αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει το Φθινόπωρο με τον πιο μουσικοχορευτικό τρόπο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Ούτε λόγος… γιά «ισοπαλία»!

Για όσους πιστεύουν, ότι το ανωτέρω φωτογραφικό στιγμιότυπο είναι «τραβηγμένο» από κάποιο εκλογικό κέντρο, όπου πρόκειται να διενεργηθούν δημοτικές εκλογές, […]

Βασίλης Ρόκος: Η Κεντρική Μακεδονία αθωράκιστη στις προ των πυλών μεγάλες καταστροφές- Περιβάλλον και ανθρώπινες ζωές στο συρτάρι της απερχόμενης περιφερειακής διοίκησης»

«Προτεραιότητά μας η προστασία του περιβάλλοντος» διατυμπανίζει η απερχόμενη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, δυστυχώς όμως για το περιβάλλον και […]