Πολιτισμός

Αναβιώνει το έθιμο της «Συντιάνκας» στο Πολύκαστρο στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου

Το πατροπαράδοτο έθιμο-δρώμενο της Ανατολικής Ρωμυλίας «Συντιάνκα» αναβιώνει, όπως κάθε χρόνο, στο Πολύκαστρο με πρωτοβουλία του συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το σαββατοκύριακο 13 και 14.9.14, και το πρόγραμμα παρατίθεται από τον σύλλογο με την ακόλουθη ανακοίνωση:

«….Το διήμερο των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει αρχικά την πραγματοποίηση του δρώμενου το Σάββατο 13.9.14 με το άναμμα μεγάλης φωτιάς στο πάρκο απέναντι από το Σύλλογο «Ανατολικής Ρωμυλίας» και την παρουσίαση χορών της Βόρειας Θράκης από χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου, με ώρα έναρξης 8 το βράδυ. Εκλεκτοί καλεσμένοι μας φέτος είναι ο σύλλογος Κρητών νομού Κιλκίς «Το Αρκάδι». Στον κόσμο που θα παρακολουθεί τις εκδηλώσεις θα υπάρχουν διάφορα εδέσματα. Την Κυριακή 14.9.14 , ώρα 7 το βράδυ θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Ανατολικορωμυλιώτη ηθοποιού Ζαφείρη Κατραμάδα, με σπουδές και θητεία τόσο στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος όσο και στην Επίδαυρο, με τίτλο «Ηθοποιός χωρίς αυλαία», στην αίθουσα του κέντρου πολιτισμού και πληροφόρησης στην κεντρική πλατεία Πολυκάστρου. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως στη γιορτή που αποχαιρετά το καλοκαίρι και καλωσορίζει το Φθινόπωρο με τον πιο μουσικοχορευτικό τρόπο».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]