Γενικά

Εντυπωσιακώς αναβαθμισμένο το τεχνικό πρόγραμμα δήμου Παιονίας έτους 2021 και γιά το Πολύκαστρο

Από τον δήμο Παιονίας εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Αναβαθμίζεται αισθητικά και μεταμορφώνεται χρηστικά η πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Άνω ΣΟΑ) με την ανάπλαση που εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής ενότητας για το 2021.

Το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για την δημοτική ενότητα Πολυκάστρου είναι με μεγάλη διαφορά το μεγαλύτερο τεχνικό πρόγραμμα με χρηματοδότηση από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους (ΚΑΠ) που έχει καταρτίσει ο δήμος Παιονίας τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης πριν αναλάβει την διοίκηση του δήμου, είχε αναφερθεί πολλές φορές στη ΣΑΤΑ που λιμνάζει αναξιοποίητη στα ταμεία του δήμου και σε ένα μόλις χρόνο διοίκησης το απέδειξε εμπράκτως υποβάλλοντας, για το δήμο Παιονίας, τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 ύψους 852.900 ευρώ και για το 2021 τεχνικό πρόγραμμα ύψους 1.810.600 ευρώ.

Τα τεχνικά προγράμματα 2020 – 2021 είναι συνολικού ύψους 2.663.500 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε ΣΑΤΑ 5 ετών.

Κατά αντιστοιχία το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 για την δημοτική ενότητα Πολυκάστρου περιλαμβάνει έργα και προμήθειες για την πόλη και τα χωριά της δημοτικής ενότητας που βελτιώνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Έργα οδοποιίας, σημειακών παρεμβάσεων, αναπλάσεων στις οποίες δεσπόζει η ανάπλαση της πλατείας 28ης Οκτωβρίου προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Με το έργο αυτό, η πλατεία στα Άνω ΣΟΑ του Πολυκάστρου αναβαθμίζεται αισθητικά και μεταμορφώνεται χρηστικά καθότι γίνεται λειτουργική για παιδιά και ενήλικες και ιδανική για πολιτιστικές δράσεις.

Ενώ από την ετήσια ΣΑΤΑ του δήμου Παιονίας που είναι 516.000 ευρώ στην δημοτική ενότητα Πολυκάστρου αναλογούν 214.000 ευρώ, το τεχνικό πρόγραμμα της δημοτικής ενότητας για το 2021 φθάνει τις 842.000 ευρώ.

Για την δημοτική ενότητα Πολυκάστρου το 2021 τα συνεχιζόμενα και τα νέα έργα προϋπολογίζονται σε 1.102.211 ευρώ.

Παράλληλα με τα έργα του τεχνικού προγράμματος θα γίνουν συντηρήσεις σχολείων, συντηρήσεις ύδρευσης και άρδευσης, αγροτική οδοποιία, αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων και έργα ανάδειξης και προβολής των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Η διοίκηση του δήμου Παιονίας, τηρώντας την προγραμματική της δέσμευση, κατάρτισε τα τεχνικά προγράμματα του 2020-21 συνθέτοντας τις προτάσεις που έκαναν τα κοινοτικά συμβούλια με τις διαπιστωθείσες από τις υπηρεσίες του δήμου ανάγκες των πολιτών, σε συνδυασμό με το όραμα της για την υλοποίηση έργων που θα συμβάλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Από την τακτική συνεδρίαση η ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς γιά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος των Ευρωεκλογών.