Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

Θα αναβαθμίσει την περιοχή

Μπορεί το δημοτικό συμβούλιο Παιονίας να αποφάσισε ομοφώνως την υποβολή στο «Πράσινο Ταμείο» πρόταση έργου γιά την ανάπλαση κοινόχρηστου χώρου στον ορεινό και πανέμορφο οικισμό του Πάικου, την Κούπα, όμως, όπως αποκάλυψε και ο ίδιος ο δήμαρχος Κώστας Σιωνίδης στην τοποθέτησή του, η συμβολή του τοπικού δασικού συνεταιρισμού στο μελετητικό σκέλος υπήρξε καθοριστική γιά την επιτυχή έκβαση της υπόθεσης.

Μάλιστα εάν τελικώς εγκριθεί η πρόταση και επειδή η χρηματοδότηση του έργου είναι κατά 60% από το πρόγραμμα και κατά 40% από ιδίους πόρους του δήμου, ενώ η έκπτωση ανάληψης του έργου αφορά μόνον στο δεύτερο σκέλος, ο συνεταιρισμός έχει δεσμευθεί προφορικώς, όπως ανέφερε ο κ. Σιωνίδης, να καλύψει στο μέτρο του δυνατού και την διαφορά της δαπάνης κατασκευής του έργου, ώστε να μην επιβαρυνθεί ο δήμος.

Μία σίγουρα εξαιρετική πρωτοβουλία, που ελπίζουμε να έχει και ανάλογη τύχη στο θέμα της έγκρισης, καθώς, έχοντας υπ’ όψιν μας και τα σχέδια της ανάπλασης, ότι το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό και σίγουρα θα συμβάλει τα μέγιστα στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα