Γενικά

Αναβαθμισμένη… σε όλα της φέτος η εμποροπανήγυρις του Κιλκίς

Ύστερα από δυόμισυ χρόνια αναστολής της λειτουργίας της εξ αιτίας της πανδημίας, η εμποροπανήγυρις του Κιλκίς ξανάδωσε στην πόλη το ξεχωριστό «χρώμα» των πρώτων ημερών του Σεπτεμβρίου, διαστήματος διοργάνωσης αυτού του ιστορικού εμπορικού, οικονομικού, πολιτιστικού και ψυχαγωγικού θεσμού του Κιλκίς.

Και κατά γενική ομολογία η φετινή διοργάνωση σημείωσε επιτυχία, που ξεπέρασε και τις πιό αισιόδοξες προβλέψεις και προσδοκίες, παρουσιάζοντας «εικόνα» ουσιαστικής αναβάθμισης.

Σ’ αυτό συνέβαλαν αφ’ ενός μεν η υποδειγματική οργάνωση όλων των χώρων σε όλη την έκταση, στην οποία αναπτύχθηκε η εμποροπανήγυρις, η τήρηση όλων των υγειονομικών διατάξεων, η τάξη, η ευπρέπεια, η καθαριότητα και γενικώς η εύρυθμη λειτουργία, αφ’ ετέρου δε η μεγαλύτερη εδώ και πολλά χρόνια αθρόα προσέλευση κατοίκων και επισκεπτών και η χάρη σ’ αυτήν εξαιρετική επιτυχία όλων των ποικίλων πολιτιστικών και ψυχαγωγικών εκδηλώσεων, σε όλα τα σημεία στα οποία αυτές πραγματοποιήθηκαν.

Βεβαίως, σε ό, τι αφορά στην προσέλευση, καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισε και η έντονη επιθυμία του κόσμου να ξαναζήσει τις στιγμές χαλάρωσης και «απόδρασης», που προσφέρει η εμποροπανήγυρις, τις οποίες οι πολίτες στερήθηκαν κατά τα δύο προηγούμενα χρόνια των δραστικών περιορισμών, που επέβαλαν τα πρωτόκολλα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Σε σχέση, όμως, με το διοργανωτικό σκέλος, η επιτυχία καταγράφεται στο ενεργητικό της δημοτικής αρχής, και ιδιαιτέρως του αρμοδίου αντιδημάρχου τοπικής οικονομικής ανάπτυξης Γιώργου Μπαλάσκα, στην αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται και η διοργάνωση της εμποροπανηγύρεως.

Την απόλυτη ικανοποίησή του γιά την επιτυχή «επιστροφή» της στην ζωή του Κιλκίς εξέφρασε και ο δήμαρχος Δημήτρης Κυριακίδης, που σε δηλώσεις του στον «Μαχητή» υπογράμμισε την βούληση «που επέδειξε η δημοτική αρχή, όχι απλώς να στηρίξει, αλλά και να αναβαθμίσει την εμποροπανήγυρι».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Περί… άλλου!

Την αναγκαιότητα να συγκροτηθούν τα ταχύτερο δυνατόν, με ευθύνη των νομαρχιακών επιτροπών, νομαρχιακές επιτροπές εκλογικού αγώνα με την συμμετοχή σε […]

«Σε αναμμένα κάρβουνα»

Ήταν που ήταν ράθυμο το κλίμα στα κομματικά επιτελεία ωρισμένων κομμάτων αναφορικά με την δραστηριοποίηση τους εν όψει των προσεχών […]