Γενικά

Ανατέθηκε η εκπόνηση ρυθμιστικής μελέτης για το νοσοκομείο Κιλκίς

Υπογράφηκε προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο γενικό νοσοκομείο Κιλκίς και τις Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, με αντικείμενο την εκπόνηση νέας ρυθμιστικής μελέτης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Κιλκίς αιτήθηκε στις 6.5.20 την εκπόνηση μελέτης για την ανάγκη κατασκευής νέων χώρων και την αναδιαρρύθμιση των υφιστάμενων έτσι ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες του νοσοκομείου.

Η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας- Θράκης έδωσε, τη σύμφωνη γνώμη της από άποψη σκοπιμότητας ενώ ακολούθησε στις 15.9.20 σχετική απόφαση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη και η τελική έγκριση σύναψης της σύμβασης από το διοικητικό συμβούλιο του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς στις 17.11.20.

Το επόμενο διάστημα, κλιμάκιο αρμοδίων υπαλλήλων των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. θα πραγματοποιήσει τις αναγκαίες επιτόπιες επισκέψεις – αυτοψίες και θα συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης.

Με την έγκριση της ενεργειακής αναβάθμισης των υφιστάμενων κτιρίων και τον διαγωνισμό για τη προμήθεια του εξοπλισμού της ΜΕΘ που βρίσκεται σε εξέλιξη, η ρυθμιστική μελέτη έρχεται να προσδιορίσει, μετά από δεκαετίες, την κατεύθυνση προς την οποία πρέπει να κινηθεί πλέον το νοσοκομείο.

Είναι ανάγκη με σύγχρονες και λειτουργικές υποδομές, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για ποιοτικές παροχές υγείας, προς τους Κιλκισιώτες.

Τους τελευταίους μήνες στο νοσοκομείο Κιλκίς γίνονται ουσιαστικές παρεμβάσεις, που προκρίνουν τις λύσεις για την επίλυση προβλημάτων συσσωρευμένων επί δεκαετίες. Είναι μονόδρομος η αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι να κινηθούμε με θετικές δράσεις και παρεμβάσεις, ο καθένας μέσα από το θεσμικό του ρόλο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα