Κοινωνία

Αναστολή λειτουργίας της ΤΕΧΝΗΣ Κιλκίς

Συναντηθήκαμε τον Σεπτέμβριο του 2020 μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και μια πρωτόγνωρη επιδημιολογική συγκυρία.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε.ΤΕΧΝΗ Κιλκίς έλαβε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τήρησε τα πρωτόκολλα ασφαλούς λειτουργίας τη στιγμή που μέλη, φίλοι και φίλες της Τέχνης αγκάλιαζαν τις δράσεις και τα εργαστήρια της.

Αυτό το λίγο διάστημα που συνυπάρξαμε αποδείξαμε πως όταν θέλουμε μπορούμε. Όταν προσέχουμε καταφέρνουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των καιρών, παραμένοντας ασφαλείς.

Ήταν πολύ όμορφη αυτή η επαφή μας, ήρθε να καλύψει το χαμένο χρόνο από την πανδημία, μας έδωσε δύναμη, με γέμισε όνειρα, χαρά, αισιοδοξία. Είχε το ελληνικόν “ομόθυμον” που αγαλλιάζει τις ψυχές και τις ηρεμεί, είχε τη γλύκα της άμεσης ματιάς και την ωραιότητα του αγγίγματος.

Τώρα ήρθε πάλι η ώρα να επιδείξουμε κοινωνική ευθύνη και να παλέψουμε για την ατομική μας ασφάλεια και την προστασία των συνανθρώπων μας. Είναι η ώρα που καλούμαστε ως συνειδητοί πολίτες να μειώσουμε για λίγο καιρό τον κύκλο των επαφών μας ώστε καταφέρουμε να ξαναβρεθούμε, να αγκαλιαστούμε και να αλληλεπιδράσουμε.

Το διοικητικό συμβούλιο της Μ.Κ.Ε.ΤΕΧΝΗ Κιλκίς σε εφαρμογή των νέων οδηγιών του υπουργείου Υγείας και ΕΟΔΥ, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτές, μέλη και φίλους της, αναστέλλει τη λειτουργία των τμημάτων καλλιτεχνικής παιδείας έως το τέλος του Νοέμβρη 2020. Θα είμαστε μαζί διαδικτυακά, θα μοιραζόμαστε καλλιτεχνικές σκέψεις, προτάσεις, ιδέες, δεν θα χαθούμε.

Μέχρι τότε, ας φροντίζουμε τον εαυτό μας, ας σεβόμαστε τους συνανθρώπους μας κι ας θυμόμαστε ότι πάνω από όλα είμαστε άνθρωποι.

Καλή αντάμωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα