Οικονομία

Αναστέλλονται οι δόσεις δανείων επιχειρήσεων έως το τέλος του έτους

Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, αναστέλλεται η καταβολή δόσεων δανείων επιχειρήσεων μετά από αίτηση και συνεννόηση με τις τράπεζες. Συντόμως δε, θα εκδοθεί και υπουργική απόφαση η οποία θα ρυθμίζει τα επιτόκια των δανείων. Μετά την ανωτέρω εξέλιξη το ΕΒΕ Κιλκίς «Εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Όπως είναι γνωστό, η προσπάθεια ξεκίνησε με πρωτοβουλία του επιμελητηρίου Κιλκίς το οποίο και συντόνισε την όλη κινητοποίηση 24 επιμελητηρίων, κυρίως παραμεθόριων περιοχών. Οι συνεχείς παρεμβάσεις προς τα αρμόδια υπουργεία και την Τράπεζα της Ελλάδος, είχαν ως σκοπό την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την ασφυκτική καταβολή δόσεων λόγω της έκτακτης κακής οικονομικής συγκυρίας.

Η κινητοποίηση και οι συνεχείς παρεμβάσεις, είχαν ως αποτέλεσμα την πρόσφατη επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού οικονομικών Δημήτρη Μάρδα στο επιμελητήριο Κιλκίς, όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εκπροσώπους των επιμελητηρίων καθώς και επιχειρηματίες-μέλη τους. Στην σύσκεψη εκείνη ο κ. Μάρδας, αφού ενημερώθηκε διεξοδικώς για το ζήτημα, δεσμεύθηκε για την επίλυσή του στο πλαίσιο της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Κιλκίς. Παύλος Τονικίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη. «Οφείλουμε δημόσιες ευχαριστίες προς τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Μάρδα, αναγνωρίζοντας την υπεύθυνη στάση του και την αποτελεσματική παρέμβαση του. Ευελπιστούμε στη συνέχιση των ευνοϊκών εξελίξεων με επόμενο στάδιο τη ρύθμιση των επιτοκίων των σχετικών δανείων».

Περισσότερα

Την ανάκληση της ΚΥΑ που υποχρεώνει τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν στους παρόχους ενέργειας τις επιδοτήσεις ζητά το Επιμελητήριο Κιλκίς

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κιλκίς Χρήστος Χατζημλάδης απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, τον […]

Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]