Κοινωνία

«Ανάσα» γιά συμπολίτες η δράση του συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας»

«Με αφορμή τις άγιες ημέρες του Πάσχα και πιστά στην αποστολή τους να χαρίσουν απλόχερα τη βοήθεια και το χαμόγελο στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη, τα μέλη του συλλόγου «Ανάσα Ευαισθησίας Κιλκίς» στάθηκαν για ακόμη μια φορά δίπλα σε άπορες οικογένειες του νομού μας.

Η συνειδητή αυτή επιλογή στηρίζεται στην ακλόνητη πεποίθηση όσων απαρτίζουν το σύλλογο ότι η παροχή αξιοπρεπούς φροντίδας σε κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο αποτελεί κορυφαία κοινωνική δράση. Στο πλαίσιο αυτό, κατά την Μεγάλη Εβδομάδα ο σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας Κιλκίς» προσέφερε πακέτα τροφίμων σε 45 οικογένειες (έναντι 22 πακέτων αγάπης πέρισυ), καθώς και δώρα όπως παιχνίδια, λαμπάδες, κλπ σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά που στερούνται τα βασικά είδη διαβίωσης.
ΑΝΑΣΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑΣ
Την Κυριακή των Βαΐων, σε αγαστή και αρμονική συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Μικρασιατών Πολυκάστρου και περιχώρων προηγήθηκε το μάζεμα «πακέτων αγάπης», όπου εκατοντάδες συμπολίτες μας και επιχειρήσεις συγκέντρωσαν και προσέφεραν ανιδιοτελώς τρόφιμα, χαρτικά, ρουχισμό, παιχνίδια, ενώ ανήμερα του Πάσχα μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλλικού «Ο Εχέδωρος» σταθήκαμε από κοινού με σεβασμό δίπλα στις αδύναμες οικογένειες προσφέροντας ένα γεύμα (κρέας με ρύζι και πατάτες, σαλάτες, ψωμιά, γλυκά, αναψυκτικά και σοκολατένια αυγά μαζί με κόκκινα αυγά)». Όπως επισημαίνει η πρόεδρος του συλλόγου Χριστίνα Κουρουζίδου, «όταν ο κόσμος ανοίγει την αγκαλιά του και στηρίζει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, το μόνο που μπορεί να κάνει κανείς είναι να υποκλιθεί στο μεγαλείο της ανθρώπινης καρδιάς».

Και η κ. Κουρουζίδου κατέληξε λέγοντας: «Θέλω από τα βάθη της ψυχής μου να ευχαριστήσω την πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Πολυκάστρου Κατερίνα Τσαγκάκη και όλο το διοικητικό συμβούλιο, καθώς επίσης τον πρόεδρο του πολιτιστικού συλλόγου Γαλλικού «Ο Εχέδωρος» Αλέξανδρο Σαββίδη, την δημοτική σύμβουλο Άννα Δημάκη, το κρεοπωλείο Κουραλίδη, Κούπενου και Στρατηγούση, καθώς επίσης και τα ζαχαροπλαστεία «Γωνία», «Κόντου» και Ιάκωβου Σαββιδη, το καταστημα παιδικων ενδυμάτων Κωνσταντινα Δεληγιαννιδου την ιδιοκτητρια Ευη Καζαντζίδου του γυμναστηριου «Yoga Pilates House», τον φούρνο Κωνσταντίνου Μπόζη, τον παραγωγό Γεωργιο Μπίκο («Ελια Ζωης») απο τα Ελαιοχωρια Χαλκιδικης με προσφορα 300 κιλα ελιών και την εταιρία ‘Ίκαρος Διανομές – Α. Κωστίδης & ΣΙΑ Ο.Ε το καταστημα καλλυντικών ειδη δώρων του Ανδρεα Τσίγγαρα, διότι με τις προσφορές τους βοήθησαν όσους το είχαν ανάγκη να περάσουν ένα αξιοπρεπές Πάσχα. Με τον τρόπο αυτό βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να κάνουμε πράξη το όραμά μας για έναν κόσμο με αξιοπρέπεια, δίχως φτώχεια.

Πράξεις αγάπης μπορούν να γίνονται κάθε λεπτό, κάθε στιγμή. Υπόσχεση μας, στον ενάμιση χρόνο που υπάρχουμε ως σύλλογος «Ανάσα Ευαισθησίας» είναι να συνεχίσουμε την αδιάκοπη προσπάθεια να είμαστε δίπλα στους αληθινά ανήμπορους συμπολίτες.

Όλα γίνονται όταν θέλουμε, όλα τα μπορούμε αρκεί να προσφέρουμε. Όσο εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι με ευαισθησίες, τόσο θα συνεχίζουν να γίνονται θαύματα».

Περισσότερα

Τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπτέραρχου (Ι) Περικλή Στεφανίδη που έπεσε στο καθήκον πριν από ένα χρόνο

Σε έντονη συγκινησιακή φόρτιση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 η τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντιπτέραρχου Περικλή Στεφανίδη στην […]

Δείτε ακόμα

Βελτιωτικές αλλαγές

Μετά τις βελτιωτικές αλλαγές στο δημοτικό πάρκο – «Κήπος» του Κιλκίς για την καλύτερη αισθητική και λειτουργική εικόνα του χώρου […]

Και οι συμμαθητές παρόντες

Εκτός από θεσμικούς, πολιτιστικούς και θεσμικούς παράγοντες στην ημερίδα το παρόν στην παρουσίαση του μεταπτυχιακού για την τουριστική ανάπτυξη της […]