Γενικά

Ανάπλαση περιοχής «Κήπου»-πάρκου: Άλλο στα «χαρτιά» και άλλο στην πράξη

Γράφει ο Ευάγγελος Μαυρογόνατος

Διαβαίνοντας καθημερινώς την Ελευθερίου Βενιζέλου, αλλά και τους λοιπούς χώρους ανάπλσης, διαπιστώνω με λύπη μου, ότι κάθε ημέρα και μια νέα καταστροφή συντελείται στον προσφάτως αναπλασθέντα χώρο αυτής. Τα φορτηγά και Ι.Χ. στην προσπάθειά τους να σταθμεύσουν ή να εισέλθουν στις θέσεις στάθμευσης των εκεί πολυκατοικιών, ή να διέλθουν στο νέο αυτό χώρο καταστρέφουν τα παρτέρια με το γκαζόν και τα καλλωπιστικά φυτά. Σε κάποια σημεία γκρέμισαν και τσιμεντένια κολωνάκια. Η εικόνα είναι λίαν επιεικώς απαράδεκτη και με τις βροχές, δημιουργήθηκαν νερόλακκοι, όπου ήταν φυτεμένο  γκαζόν, με αποτέλεσμα, οι λάσπες να έχουν γεμίσει όλο των χώρο, θυμίζοντας …αγροτικό δρόμο και όχι πλακόστρωτο πεζόδρομο πόλης.

 

ΚΗΠΟΣ 2

Όποια προσπάθεια και αν καταβάλλει ο δήμος, αν εμείς οι δημότες του δεν σεβόμαστε τον χώρο μας, διότι είναι δικός μας χώρος, η εικόνα θα είναι αυτή και χειρότερη.

Δυστυχώς, μάθαμε να ασκούμε μόνο κριτική εκ του ασφαλούς για τους άλλους, χωρίς να προβαίνουμε σε αυτοκριτική και καταστρέφουμε ό,τι καλό επιχειρείται.

Βεβαίως η προσωπική μου άποψη, αλλά και μεγάλου ποσοστού συμπολιτών μας, είναι ότι η ανάπλαση του πρώην «Κήπου», μπορεί να έγινε με σύγχρονα υλικά, στην ουσία όμως είναι ένας παγωμένος και απρόσιτος  τσιμεντοχώρος, όπου το Καλοκαίρι θα “βράζει” από το τσιμέντο και τον Χειμώνα σε ωρισμένα θα γίνεται παγοδρόμιο.

Σε ωρισμένα δε  σημεία η διέλευση των οχημάτων είναι δυσχερής, αφού η είσοδος είναι τετραγωνισμένη και όχι με κάποιο σπάσιμο (λάθος ή τεχνική σκοπιμότητα δεν το γνωρίζω), με αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναγκάζονται προκειμένου να αποφύγουν τα κολωνάκια (όσοι θα τα καταφέρουν)   να πατάνε στα παρτέρια.

Σε κάθε περίπτωση όμως, δεν δικαιολογείται  κανένας βανδαλισμός (εκούσιος ή ακούσιος) ή ρύπανσης του χώρου και θα ίσως θα πρέπει να είμαστε πιό προσεκτικοί στην χρήση του χώρου αυτού και να μην σταθμεύουμε τα οχήματα μας παρανόμως στις εισόδους και εξόδους ήπιας κυκλοφορίας, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Μήπως στα σημεία αυτά θα πρέπει να τοποθετηθούν απαγορευτικές πινακίδες, προκειμένου να μπορεί να επεμβαίνει η τροχαία;

Καλώς ο σχεδιασμός στα χαρτιά, αλλά θα πρέπει να είναι υλοποιήσιμος και στην πράξη.

Αδιάψευστοι μάρτυρες των παραπάνω οι φωτογραφίες, και για τους αμφιβάλλοντες η επιτόπια επίσκεψη τους,  στους χώρους ανάπλασης.

Δεν φταίει για όλα η κρίση.

Περισσότερα

Το Μουσείο Αλευρά στο δήμο Παιονίας

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2024, στο γραφείο της συμβολαιογράφου Πολυκάστρου Άννας Χαρτοματσίδου, ο δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης, συνοδευόμενος  από τον […]

Δείτε ακόμα

Εσύ… δεν «έφυγες» ποτέ!

Σε λίγα εικοσιτετράωρα μπαίνουμε στο 2025, τον χρόνο κατά τον οποίο θα συμπληρώθηκαν τριάντα χρόνια από την «μετοίκηση» σου στα […]