Αναπηρικά αμαξίδια στην διάθεση συμπολιτών που τα χρειάζονται

Κοινωνία /

Από τον συμβουλευτικό σταθμό νέων της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Με ιδιαίτερη χαρά η διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς υλοποίησε την υπόσχεσή της για κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών και συνανθρώπων μας. Με πίστη στο όραμα μιας κοινωνίας, της οποίας η εκπαίδευση αποτελεί νευραλγικό κομμάτι της, διέθεσε ένα αναπηρικό αμαξίδιο μεταφοράς σε συμπολίτη μας, που το είχε ανάγκη. Με αφορμή το γεγονός αυτό υπενθυμίζεται στην τοπική κοινωνία του νομού Κιλκίς, ότι στο κτίριο της διεύθυνσης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κιλκίς (21ης Ιουνίου 141) δημιουργήθηκε «κοινωνική τράπεζα», που αφορά στη δυνατότητα διάθεσης σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες αναπηρικού αμαξιδίου. Με μεγάλη συγκίνηση δεχτήκαμε την προσφορά ανθρώπων και φορέων της τοπικής κοινωνίας, που θέλησαν να ενισχύσουν και να πλαισιώσουν ηθικώς και υλικώς το όραμα μιας κοινωνίας με έντονα τα στοιχεία της προσφοράς. Ευχαριστούμε όλους όσους μας έδωσαν τη δυνατότητα να γίνουμε κοινωνοί μιας δράσης που μας γεμίζει ψυχική ευφορία και εκπληρώνει τους στόχους της εκπαίδευσης για ένα σχολείο «Ανοιχτό στην Κοινωνία».
Η διάθεση του αναπηρικού αμαξιδίου γίνεται μετά από αίτημα στην επιτροπή συντονισμού της δράσης και στην περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι ξεπερνούν τον αριθμό αμαξιδίων που υπάρχουν προς διάθεσιν, θα γίνεται επιλογή με σειρά που θα αφορά σε αξιολόγηση του προβλήματος με δείκτες ευαισθησίας υψηλούς σε νεαρές ηλικίες, καθώς ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον που πρωταγωνιστές είναι πάντα τα παιδιά!».

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Διήμερη επίσκεψη στο Κιλκίς του επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» Χρήστου Παπαστεργίου

Διήμερη επίσκεψη στο δήμο Κιλκίς θα πραγματοποιήσει, αύριο Πέμπτη 9 και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, κλιμάκιο στελεχών της περιφερειακής παράταξης, […]