Γενικά

Ανανεωμένη και πιο οικονομική η φωταγώγηση της πόλης και του λόφου Κιλκίς

Από τον δήμο Κιλκίς εκδόθηκε το ακόλουθο ενημερωτικό δελτίο:

“Φωτεινή όψη με αντανακλάσεις αισθητικής απέκτησαν οι πεζόδρομοι, οι πλατείες της πόλης του Κιλκίς και η περιοχή του λόφου Αγίου Γεωργίου. Ο φωτισμός των δημόσιων χώρων εκσυγχρονίζεται με την προμήθεια και εγκατάσταση διακοσμητικών ιστών, φωτιστικών σωμάτων, βοηθητικού υλικού και ειδικού ηλεκτρολογικού υλικού.

Συνολικά αντικαθίστανται εκατόν είκοσι φωτιστικά σώματα, ενενήντα δύο διακοσμητικοί ιστοί στην περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου και στις οδούς Ρώτα, Τσιρογιάννη και Παπαθεοφίλου, και τριάντα ένας στύλοι στο δρόμο του Νέου Αγιονερίου.

Τα φωτιστικά είναι ιδιαίτερης αισθητικής, φέρουν λαμπτήρες – πλακέτες Led τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας και κόστους φωτισμού και να φωτίζουν το χώρο χωρίς να προκαλούν θάμβωση στους οδηγούς.

Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει γίνει ιδιαίτερη ηλεκτρική τροφοδοσία μέσω πίλλαρ και υπαρχουσών ή νέων παροχών ΔΕΔΔΗΕ.

Ειδικά για την περιοχή του Λόφου Αγίου Γεωργίου τα νέα φωτιστικά που θα τοποθετηθούν έχουν και την έγκριση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς και είναι ασφαλή ως προς την πρόκληση σπινθήρων.

Για την υλοποίηση των εργασιών φωτισμού, προϋπολογισμού 380.000ευρώ που προέρχονται από δημοτικά έσοδα, απαιτήθηκε από τον ανάδοχο του έργου φωτοτεχνική μελέτη για λόγους ομοιομορφίας των υλικών και κάλυψης των προδιαγραφών φωτισμού του πεζοδρομίου ή της οδού κυκλοφορίας οχημάτων.

Η αντικατάσταση διακοσμητικών ιστών και φωτιστικών σωμάτων κρίθηκε απαραίτητη εξαιτίας της φθοράς των παλαιών, της συσκότισης οδών από την υπογειοποίηση του δικτύου της ΔΕΗ και της συχνής καταστροφής τους με ανθρώπινη υπαιτιότητα στην περίπτωση του λόφου Αγίου Γεωργίου.

Το αποτέλεσμα αυτό ήταν μια προσπάθεια της προηγουμένης δημοτικής αρχής που υλοποιείθηκε από την επερχόμενη δημοτική αρχή.

Παράλληλα με τις τεχνικές εργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο δήμος Κιλκίς έχει προμηθευτεί ηλεκτρολογικό υλικό αξίας 82.529,07ευρώ, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για τη συντήρηση των δικτύων Φ.Ο.Π., ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων δημοτικών κτηρίων, πάρκων, αθλητικών εγκαταστάσεων και αρδευτικών συστημάτων”.

Περισσότερα

Νέα σύσταση δήμου στους υπόχρεους για τον καθαρισμό και την αποψίλωση ιδιωτικών οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων

Ο δήμος Κιλκίς υπενθυμίζει στους ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές, μισθωτές και υπομισθωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός […]

Δείτε ακόμα