Κοινωνία

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κιλκίς για την τήρηση μέτρων κατά της πανδημίας

Από την ιερά Μητρόπολη Κιλκίς εκδόθηκε ανακοίνωση προς τους ευλαβείς ορθοδόξους χριστιανούς που αναφέρει τα εξής:

“Μετά από συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι της ιεράς μητροπόλεως Κιλκίς με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου νομού Κιλκίς, για μία ακόμη φορά, όπως και στο πρόσφατο παρελθόν πράξαμε με σχετικές εγκύκλιους, παρακαλούμε άπαντες τους εφημερίους και τους πιστούς χριστιανούς μας να τηρούν ευλαβικά πάντα τα υπό των αρμοδίων φορέων για την περιφρούρηση της δημόσιας υγείας θεσπισμένα μέτρα κατά της διασποράς της επιδημίας του κορωνοϊού.

Ήτοι χρήση αντισηπτικών, τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας, επαρκής αερισμός εσωτερικών χώρων λατρείας, αποφυγή συνωστισμού, χρήση προστατευτικής μάσκας ιδιαιτέρως εντός των εσωτερικών χώρων, σχολαστική τήρηση κανόνων υγιεινής, τήρηση ανώτερου επιτρεπόμενου αριθμού εισερχομένων στους ιερούς ναούς, ένα άτομο ανά 10 τ.μ. με ανώτερο τα 100 άτομα εις τους άνω των 500τμ ιερούς ναούς – επίπεδο 2 για την Π.Ε. Κιλκίς).

Προτρέπουμε δε τις υγειονομικώς ευπαθείς ομάδες καθώς και τους ηλικιωμένους να προσέχουν έτι περισσότερο αποφεύγοντας τελείως τον συγχρωτισμό.

Για την αποφυγή δε του συνωστισμού επαναφέρουμε, ενόψει και του χειμώνος, τις διπλές ακολουθίες στις μεγάλες ενορίες της πόλεως του Κιλκίς όπου υπάρχουν δύο εφημέριοι.

Από την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2020 στις ενορίες: α) μητροπολιτικού ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, β) Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων Πολιούχων, γ) Αγίου Δημητρίου και δ) Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελούνται κάθε Κυριακή δύο Θείες Λειτουργίες σε ώρες που θα ανακοινώσει η κάθε ενορία.

Στις υπόλοιπες ενορίες (Αγίων Νικολάου & Βασιλείου, Αγίου Θεράποντος, Τιμίου Σταυρού) καθώς και στις ιερές μονές Αγίου Γεωργίου Λόφου και Αγίου Νεκταρίου Σπανού και στις Ενορίες των χωριών θα τελείται μία κυριακάτικη Θεία Λειτουργία λόγω έλλειψης δευτέρου εφημερίου.

Παρακαλούμε πάντες τους ευσεβείς ορθοδόξους χριστιανούς να προσεύχονται εκτενώς στον Άγιο Θεό να μας απαλλάξει σύντομα από την φοβερή αυτή λοιμική νόσο. Για δε τους Ιατρούς και Νοσηλευτές, που είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνος κατά της επιδημίας, να τους δίδει φωτισμό ώστε να βρουν γρήγορα την θεραπεία και δύναμη στην διακονία των πασχόντων αδελφών μας”.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα