Γενικά

Aνάδειξη του ιστορικού τουρισμού στις περιοχές Σκρα και Δοϊράνης

Συντονισμένες δράσεις για την ανάδειξη του ιστορικού τουρισμού αναπτύσσει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε μια προσπάθεια για την τουριστική αξιοποίηση περιοχών του «Μακεδονικού Μετώπου» του Α ΠΠ στη Θεσσαλονίκη και το Κιλκίς, οι οποίες είναι πλούσιες σε μνημεία και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος.

Σ’ αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην περιφερειακή ενότητα Κιλκίς, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, του αντιπεριφερειάρχη τουρισμού και πολιτισμού Αλέξανδρου Θάνου, των περιφερειακών συμβούλων της Π.Ε. Κιλκίς Παύλου Θωμαΐδη και Μιχαηλίας Καραμισάκη, του δημάρχου Παιονίας Χρήστου Γκουντενούδη, του αντιδημάρχου πολιτισμού Κιλκίς Δημήτρη Τσαντάκη, καθώς και εκπροσώπων της 71 Α/Μ και της 33 Μ/Κ ταξιαρχιών.
Noel Josephides
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε εκτενώς ο σχεδιασμός δράσεων και εκδηλώσεων, προκειμένου ο ιστορικός τουρισμός να αποτελέσει νέα δυναμική μορφή θεματικού τουρισμού για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εν όψει και του εορτασμού της επετείου των εκατό χρόνων από τη λήξη του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου το 2018. Επίσης, συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα για τις εκδηλώσεις μνήμης του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο το τελευταίο σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου στο Πολύκαστρο και την Δοϊράνη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Δοϊράνη (συμμαχικό μνημείο και κοιμητήρια) και το Σκρα στο Κιλκίς επισκέφθηκε πρόσφατα ο πρόεδρος της ένωσης Βρετανών ταξιδιωτικών πρακτόρων (Association of British Travel Agents) και γενικός διευθυντής και ιδιοκτήτης του βρετανικού «tour operator» “Sunvil” Noel Josephides, ο οποίος ενημερώθηκε εκτενώς από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τον ιστορικό πλούτο και τις αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής στο πεδίο του ιστορικού τουρισμού.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα