Πολιτική

Αμφίβολη η μετεγκατάσταση του ΤΕΙ τον Σεπτέμβριο στο κτίριό του

Άγνωστο παραμένει το πότε και το αν μετεγκατασταθεί το τμήμα σχεδιασμού και τεχνολογίας ένδυσης Κιλκίς του ΤΕΙ Κ.Μακεδονίας στο νεόδμητο κτιριακό συγκρότημά του στο Κιλκίς. Αυτό δήλωσε στον «Μαχητή» η προέδρος του ιδρύματος Βενετία Κουτσού.

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις η κ. Κουτσού ανέφερε ότι φέτος εισήχθησαν 126 άτομα και ο συνολικός αριθμός των φοιτητών 728. Οι εγγραφές, που δεν άρχισαν ακόμη, θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικώς.

Εν τω μεταξύ περιορισμένος είναι ο αριθμός των νέων του Κιλκίς, που πρόκειται να σπουδάσουν στο ΤΕΙ, κάτι που πιθανόν να οφείλεται στο ότι αυτοί δεν του αναγνωρίζουν επαγγελματική προοπτική.
Ωστόσο, αν και οι ευκαιρίες είναι λιγότερες από παλαιότερα, αρκετοί απόφοιτοι βρήκαν δουλειές σε κλωστοϋφαντουργικές επιχειρήσεις και εταιρίας μόδας σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.
Από την άλλη, όπως επεσήμανε η κ. Κουτσού το ΤΕΙ Κιλκίς ενέταξε στο αντικείμενό του και την γούνα, εγκαινιάζοντας συνεργασίες με Καστοριά και Κοπεγχάγη Δανίας.
Ετσι, αρκετοί Καστοριανοί νέοι φοιτούν και θα φοιτήσουν σ’ αυτό γιά να εκπαιδευτούν.

Τέλος, σύμφωνα με την κ. Κουτσού αυτοί που έχουν έλθει ενσυνειδήτως, έχουν και όρεξη και μεράκι, ενώ κάνουν λόγο γιά προοπτικές, που μπορούν να δημιουργήσουν και οι ίδιοι, κάτι στο οποίο συνηγορούν και όσοι πέρασαν τυχαίως από το ίδρυμα μετά το τρίτο έτος.

Περισσότερα

Χρήστος Σπίγκος: Οι καιροί ου μενετοί

Η συναρπαστική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, και αργότερα με τη διασταλτική προσθήκη «ΠΣ», θα προσελκύσει το ερευνητικό ενδιαφέρον αρκετών πολιτικών επιστημόνων, […]

Δείτε ακόμα

Αναμενόμενο

Στα μέλη της κεντρικής επιτροπής του «ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία», που υπέβαλαν προσφάτως την παραίτησή τους από αυτήν, συμπεριλαμβάνεται και η […]