Γενικά

Άμεση παρέμβαση Α.Βεργίδη έπειτα από καταγγελίες γιά τοποθέτηση στύλων ρεύματος

Ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, έπειτα από καταγγελίες που δέχθηκε σχετικά με την τοποθέτηση στύλων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας κατά μήκος της επαρχιακής οδού Κιλκίς – Ευκαρπίας, από συνεργεία αναδόχου ιδιωτικού έργου, έσπευσε άμεσα στο σημείο συνοδευόμενος από τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών Δημήτρη Τσαντάκη και διαπίστωσε ότι, πολλοί στύλοι σε διάφορα σημεία είχαν τοποθετηθεί σε πολύ μικρή απόσταση – μικρότερη του ενός μέτρου – από το οδόστρωμα, προκαλώντας κινδύνους για τους χρήστες της οδού.

  • Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε, στο σημείο, με τα μέλη του συνεργείου του εργολάβου που εκτελούσαν εργασίες τοποθέτησης των στύλων και ζήτησε την προσωρινή διακοπή τους.
  • Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης δια της Υπηρεσίας Τεχνικών Έργων είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο του έργου, από τον οποίο ζητήθηκαν διευκρινίσεις.
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης έλαβε τη διαβεβαίωση του υπευθύνου ότι οι εργασίες έχουν, ήδη, σταματήσει από τη στιγμή που ο κ. Βεργίδης είχε σπεύσει νωρίτερα στο σημείο.
  • Επιπλέον, ο κ. Βεργίδης ζήτησε από τον υπεύθυνο του ιδιωτικού έργου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας – σε συνεννόηση με τους αρμόδιους φορείς – για τους στύλους που είναι κοντά στο οδόστρωμα και τις προσεχείς ημέρες να προσέλθουν στην υπηρεσία Τεχνικών Έργων για το θέμα.

Διευκρινίζεται ότι, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/ Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς δεν είναι η αναθέτουσα αρχή του συγκεκριμένου, ιδιωτικού έργου και ουδέποτε έλαβε γνώση – προ της έναρξής του – από τον ιδιώτη.

Περισσότερα

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ποταμός Αξιός και οι αισθητήρες μέτρησης της στάθμης των υδάτων που τοποθετήθηκαν στην γέφυρα

Στην εγκατάσταση συστήματος μέτρησης στάθμης υδάτων στην γέφυρα του ποταμού Αξιού, στο ύψος της Αξιούπολης, προέβη στα τέλη της προηγούμενης […]

Δείτε ακόμα

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην «αξιολόγηση» – κατηγοριοποίηση των σχολείων και τον αυταρχισμό κυβέρνησης – υπουργείου παιδείας

Η κυβέρνηση και το υπουργείο παιδείας μπροστά στον ανυποχώρητο αγώνα ενάντια στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων […]