Οικονομία

“Πατέντα” θερμομέτρησης από την Alumil στο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων

Μετρά γρήγορα και με ακρίβεια τη θερμοκρασία και τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται σ’ ένα χώρο

Ελληνικής τεχνολογίας πατέντα αποτελεί το σύστημα ανέπαφης και ταχείας θερμομέτρησης, που εγκατέστησαν στο υπουργείο ανάπτυξης και επενδύσεων.

Πρόκειται για το Smart Gate, που κατασκεύασε η Alumil, μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές βιομηχανίες με εξειδίκευση στον τομέα έρευνας, ανάπτυξης και παραγωγής αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.

Η νέα συσκευή μετρά γρήγορα και με ακρίβεια τη θερμοκρασία και τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται σ’ ένα χώρο και εξασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια όλων των δημοσίων χώρων.

Με αφορμή την εγκατάσταση του συστήματος, ο υπουργός ανάπτυξης & επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε την Δευτέρα 27.7.20, με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αlumil, Γιώργο Μυλωνά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε:

“Σήμερα, στο υπουργείο ανάπτυξης & επενδύσεων, εγκαταστήσαμε με τον κ. Μυλωνά, το προηγμένης τεχνολογίας σύστημα ανέπαφης και ταχείας θερμομέτρησης Smart Gate.

Πρόκειται για την ελληνικής τεχνολογίας πατέντα της Αlumil – μια ελληνική εταιρεία με εξαγωγές και δραστηριότητα σε όλο τον κόσμο – που γρήγορα και με ακρίβεια μετρά τη θερμοκρασία και τον αριθμό των ανθρώπων που εισέρχονται σ’ ένα χώρο και εξασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια όλων των δημοσίων χώρων”.

Smart Gate πραγματοποιεί άμεσα, με ασφάλεια, από απόσταση, με υψηλή ακρίβεια τη μέτρηση της θερμοκρασίας των ατόμων που εισέρχονται σε χώρο.

Η Alumil δημιούργησε το πρωτοποριακό Smart Gate, ένα σύστημα κατάλληλο για την αποτελεσματική προστασία χώρων που φιλοξενούν αυξημένο αριθμό ατόμων, το οποίο εξασφαλίζει εξ αποστάσεως θερμομέτρηση υψηλής ακρίβειας, χωρίς ακτινοβολία και με συνεχή διέλευση.

Χάρη στην ταχύτητα μέτρησης από απόσταση αποτρέπει τη δημιουργία αναμονής κατά την είσοδο.

Η καινοτομία του κρύβεται στη δυνατότητα του να λαμβάνει σε πραγματικό χρόνο, με πολλαπλά κάτοπτρα την υπέρυθρη ακτινοβολία που εκπέμπει το ανθρώπινο σώμα και μέσω αλγοριθμικών μετρήσεων απεικονίζει τη μέγιστη θερμοκρασία δίχως να επηρεάζεται από τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος.

Επιπλέον, παρέχει τη δυνατότητα καταμέτρησης ατόμων που εισέρχονται ή εξέρχονται από το χώρο ώστε να διατηρείται το προβλεπόμενο όριο.

Το «αμερικανικό όνειρο»
Με έδρα στη Θεσσαλονίκη και εργοστάσιο στη ΒΙ.ΠΕ Κιλκίς, η Alumil, δραστηριοποιείται στις αγορές του κόσμου. Αποτελεί, την εταιρεία που στο παρελθόν εμπιστεύτηκε η Coogle, κατασκευάζοντας για λογαριασμό της τα αλουμίνια του κτιρίου που στεγάζεται ο αμερικανικός κολοσσός, στην Νέα Υόρκη, από όπου η ελληνική εταιρεία «έγραψε» το δικό της success story στον τομέα της πράσινης οικονομίας.

Από τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα της οικογένειας Μυλωνά στο Κιλκίς το 1988 και τα πρώτα συστήματα προφίλ αλουμινίου που κατασκευάστηκαν τη δεκαετία του ΄90 στην Ιταλία, σήμερα η Alumil με έδρα την ΒΙ.ΠΕ. του Σταυροχωρίου Κιλκίς, απασχολεί περισσότερους από 1800 εργαζομένους και δραστηριοποιείται παγκοσμίως, διαθέτοντας 32 θυγατρικές εταιρείες ανά τον κόσμο.

Ημερομηνία σταθμός αποτέλεσε το 1998, όταν η εταιρεία πέρασε το κατώφλι του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, αντλώντας με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, νέα κεφάλαια που της επέτρεψαν να μπει σε νέες αγορές. Έτσι δημιουργήθηκαν παραγωγικές εταιρείες σε Σερβία, Αλβανία, Ρουμανία και Βοσνία, ιδρύθηκαν θυγατρικές και αναπτύχθηκαν εργοστάσια σε 16 χώρες.

Με θυγατρική εταιρεία δραστηριοποιείται από το 1997 στη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Αλβανία και την Βουλγαρία, τα επόμενα χρόνια ακολούθησαν νέες θυγατρικές εταιρείες σε Πολωνία και Ουκρανία και ακολούθως δημιουργήθηκαν κι άλλες θυγατρικές σε Γερμανία, Βόρεια Μακεδονία και Κύπρο, καθώς και στη Σερβία και την Ιταλία. Το 2001 ιδρύθηκε και η θυγατρική METRON με σκοπό την κατασκευή ολοκληρωμένων συστημάτων ανελκυστήρων.

Η θυγατρική στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ιδρύθηκε στις αρχές του 2008. Η επιχειρηματική ανάπτυξη συνεχίστηκε το 2009, όταν η οικογένεια Μυλωνά, ίδρυσε μία νέα ελληνική θυγατρική, την ALUMIL SOLAR, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Λίγο καιρό αργότερα, θυγατρική ίδρυσε και στη Ρωσία και το 2015 τρεις ακόμη θυγατρικές σε Αυστραλία, Ινδία και Αίγυπτο.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Το αποτέλεσμα και οι ερμηνείες

Αδιαμφισβήτητα το αποτέλεσμα των εκλογών της 21ης Μαΐου 2023, ήταν ένα αποτέλεσμα που ελάχιστοι ανέμεναν. Ούτε οι πιο αισιόδοξοι νεοδημοκράτες […]