Αθλητισμός

Πέμπτη στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ζίου-ζίτσου νεανίδων η Ι.Αλμπάνη

Την πέμπτη θέση στα 52κ. του παγκοσμίου πρωταθλήματος ζίου-ζίτσου νεανίδων (ηλικιακής κατηγορίας 18 ετών), οι αγώνες του οποίου διεξήχθησαν το τριήμερο από την Παρασκευή 22 έως και την Κυριακή 24.11.13 στο Βουκουρέστι, κατέλαβε η Παναγιώτα Αλμπάνη.
Η πρωταθλήτρια του Ατρομήτου Γουμένισσας, ένα αυθεντικό ταλέντο στα προερχόμενα από πολεμικές τέχνες αθλήματα, πραγματοποίησε από πολύ καλές μέχρι εκπληκτικές εμφανίσεις έως και τον προημιτελικό γύρο και θα μπορούσε να κατακτήσει ένα μετάλλιο, ίσως και το χρυσό, αν δεν έπεφτε «θύμα» αντικανονικής και αντιαθλητικής ενέργειας της αντιπάλου της στον αγώνα γιά την είσοδο στην τελική τετράδα διεκδίκησης των μεταλλείων, με την ανοχή διαιτητή και κριτών.
Εξ αιτίας αυτής της ενέργειας η Αλμπάνη υπέστη κάταγμα στον αγώνα και αποχώρησε μη μπορώντας να συνεχίσει παρ’ όλο που κλήθηκε πρώτα να ολοκληρώσει αυτόν τον αγώνα, εφ’ όσον, βεβαίως, ήταν σε θέση να ανταποκριθεί, και αργότερα γιά τον «μικρό» τελικό.
Κατ΄ αυτόν τον τρόπο περιορίσθηκε στην πέμπτη θέση που την αδικεί.
Την εύλογη «πικρία» της άμβλυνε κάπως η καθολική αναγνώριση του ταλέντου και των δυνατοτήτων της με τις ένθερμες εκδηλώσεις ηθικής υποστήριξής της από όλους τους θεατές και το παρατεταμένο χειροκρότημά τους μόλις ανακοινώθηκε η αδυναμία της να συνεχίσει την προσπάθεια.
«Ηταν πολύ εφικτός ο στόχος της κατάκτησης μεταλλίου, ακόμη και του χρυσού, γι’ αυτό και στενοχωρηθήκαμε αφάνταστα από τον άδοξο τρόπο με τον οποίο διεκόπη η προσπάθεια», δήλωσε ο προπονητής Απόστολος Αλμπάνης, πατέρας της Παναγιώτας, προσθέτοντας: «Ωστόσο τέτοιες ατυχίες ενισχύουν την διάθεση και θέλησή μας να συνεχίσουμε, με σκοπό την συνεχή βελτίωση και πρόοδο και στόχο να «σηκώνουμε» όσο πιό ψηλά γίνεται την ελληνική σημαία. Άλλωστε, και η πέμπτη θέση σε παγκόσμιο πρωτάθλημα αποτελεί μεγάλη τιμή».
Στους αγώνες έλαβαν μέρος περίπου εξακόσιοι αθλητές και αθλήτριες από 45 χώρες.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα