Πολιτισμός

«Χρώμα» δίνει στο Κιλκίς το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό»


Το «Χριστουγεννιάτικο Χωριό» του Κιλκίς άναψε τα φώτα του την Δευτέρα 15.12.14, γιά δεκαπέντε 15 ημέρες θα φωτίζει με αγάπη, χαρά και διασκέδαση την πόλη.
Εκατοντάδες Κιλκισιώτες συμμετέσχαν στην εορταστική έναρξη λειτουργίας του «Χωριού», όπου οι ήχοι αναμίχθηκαν με τα χρώματα, τα παιδικά χαμόγελα έλαμψαν στην πλατεία Ειρήνης, τα ξωτικά συγκέντρωσαν τις ευχές των μικρών και μεγάλων για «Καλά Χριστούγεννα» και «Καλές Γιορτές».
Η φιλαρμονική του δήμου Κιλκίς «σκόρπισε» παντού χριστουγεννιάτικα κάλαντα και μελωδίες και ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Σισμανίδης μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Περικλή Κολότσιο ευχήθηκαν υγεία, δύναμη και αντοχή σε όλους, καλώντας τους μικρούς να φωτίσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο τα Χριστούγεννα κηρύσσοντας την έναρξη λειτουργίας του «Χωριού».
Ξυλοπόδαροι, «γλούρια», ξωτικά, «μασκώτ» χάρισαν μαγικές στιγμές και προετοίμασαν την υποδοχή του Άη Βασίλη, ο οποίος ήρθε πάνω στην άμαξα, συνοδευόμενος από τους ποδηλάτες του συλλόγου φίλων ποδήλατου και του Α.Σ. Αίαντος, της φιλαρμονικής του δήμου και των αλόγων του Ράντζου Κιλκίς. Διασχίζοντας την κεντρική οδό της 21ης Ιουνίου, έφθασαν στην πλατεία Ειρήνης με τα παιδιά να τον αγκαλιάζουν και να ανταμείβονται με δώρα που μοίρασε σε όλους. Τα “Χάλκινα” της Γουμένισσας έδωσαν τον δικό τους παραδοσιακό ρυθμό στην χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και μεγάλος χορός στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Τσάι, κρασί, σοκολάτα και κάστανα μοιράστηκαν σε όλους και τα σπιτάκια «φορώντας τα καλά» τους με τα υπέροχα ξωτικά υποδέχθηκαν τους μικρούς μας φίλους με παραμύθια, διαδραστικά παιχνίδια τελευταίας τεχνολογίας και ζωγραφικής προσώπου. Παράλληλα λειτούργησε και η εορταγορά με όμορφες καλλιτεχνικές δημιουργίες από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς αλλά και του «Ράντζου» Κιλκίς.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα