Κοινωνία

Μιάν άλλη διάσταση αποκτά φέτος η ετήσια παράσταση του 2ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς

Από το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς» εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρονται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

«Το 2ο δημοτικό σχολείο Κιλκίς «Κώστας Λαχάς», εδώ και μία δεκαετία περίπου, προσφέρει στην τοπική κοινωνία με τις πολιτιστικές και φιλανθρωπικές δράσεις του, ενώ συνεχίζει να  παραμένει ενεργό και δραστήριο παρά την οικονομική κρίση.

Οι παραστάσεις του, που έχουν πλέον καθιερωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας, βοηθούν τους μικρούς μαθητές μας να αποκτήσουν, πέρα από τις γνώσεις, που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητες, και τις «παράπλευρες δεξιότητες», όπως η δημιουργικότητα, η ομαδική εργασία, η προφορική επικοινωνία, η εργασιακή ηθική αλλά και η ικανότητα  να συνεργάζονται.

Η φετινή καλοκαιρινή παράστασή μας έχει τίτλο «Το νησί των συναισθημάτων» του Χόρχε Μπουκάι. Συμμετέχουν ογδόντα παιδιά, και είναι αφιερωμένη στους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους που δεν είναι πια κοντά μας. Στη μνήμη τους όμως, με την παράστασή μας τη φετινή χρονιά, σκοπεύουμε να βοηθήσουμε οικονομικά τον δίχρονο Διογένη Παλαιολόγου, που κάθε δύο μήνες είναι απολύτως αναγκαίο να μεταβαίνει στη Λωζάννη της Ελβετίας, για εξειδικευμένη θεραπεία στα μάτια του. Η θεραπεία αυτή, για να είναι αποτελεσματική, είναι απαραίτητο να επαναλαμβάνεται τουλάχιστον μέχρι ο μικρός Διογένης συμπληρώσει την ηλικία των έξι ετών.

Γνωρίζουμε, ότι η οικονομική δυσπραγία των τελευταίων ετών μας έχει αναγκάσει να κλειστούμε στα πολύ αναγκαία πράγματα. Στόχος μας είναι, μέσα από την παράστασή μας που το θέμα της είναι «η αγάπη», να περάσουμε ένα διαφορετικό συναίσθημα.

Το τραγουδάμε, το χορεύουμε και λέμε ότι είμαστε εδώ για κάθε Διογένη, που χρειάζεται την βοήθειά μας.

Η κεντρική παράσταση θα δοθεί την Πέμπτη, 2.6.16 στο συνεδριακό κέντρο Κιλκίς, με ώρα έναρξης 9 το βράδυ, προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικώς τον μικρό συμπολίτη μας…».

Για τους λόγους αυτούς, θα παρακαλούσαμε να δώσετε δημοσιότητα σε αυτή μας την προσπάθεια, καθώς και να την υποστηρίξετε επικοινωνιακά τονίζοντας τον παιδαγωγικό, ψυχαγωγικό, αλλά και φιλανθρωπικό της σκοπό, έτσι ώστε όλο το ποσό που θα συγκεντρώσουμε να το παραδώσουμε στον μικρό Διογένη, για την θεραπεία του.

Η σχολική κοινότητα του 2ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, γνωρίζοντας την ευαισθησία που σας διακρίνει σας ευχαριστεί εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας.

 

 

 

Περισσότερα
Δείτε ακόμα