Πολιτισμός

«Αλλεργία στο γάλα και στο αυγό;» το βιβλίο της Αθανασίας Θεοχάρη

ΚΑΡΑΜΠΙΔΟΥ ΕΦΗ

Γράφει η Έφη Καραμπίδου

Το «Αλλεργία στο γάλα και στο αυγό;» είναι ένα βιβλίο συνταγών, γραμμένο από την Αθανασία Θεοχάρη, μητέρα ενός επτάχρονου σήμερα κοριτσιού, με σοβαρή τροφική αλλεργία στην πρωτεϊνη του αγελαδινού γάλακτος και στο αυγό.
Η τροφική αλλεργία, ιδιαιτέρως στην νηπιακή ηλικία, αποτελεί «γόρδιο δεσμό» γιά την μητέρα, αφού καλείται να καλύψει καθημερινώς τις αυξημένες τροφικές ανάγκες του παιδιού.
Ομως δεν είναι μόνο αυτό. Καθώς μεγαλώνουν, τα παιδιά ζητούν να δοκιμάσουν και να γευθούν «κομματάκια» από τον μαγικό κόσμο των τροφών.
Το «Αλλεργία στο γάλα και το αυγό;» δίνει απλές, χρήσιμες λύσεις, που «γλιτώνουν» την μητέρα από τον καθημερινό «πονοκέφαλο» και τα παιδιά να απολαμβάνουν «απαγορευμένες» γεύσεις.
Αλμυρές και γλυκιές συνταγές με απλά υλικά, που δεν θέτουν σε κίνδυνο την υγεία του παιδιού, συγκαταλέγονται στην συλλογή.
Γιά να γίνει αυτό, χρειάσθηκαν δύο χρόνια προσπάθειας και δοκιμών, αφ’ ενός μεν οδηγούμενη από ανάγκη και αφ’ ετέρου δε επιθυμώντας να βοηθήσει και άλλες μητέρες.
Το βιβλίο προσυπογράφουν ο Γρηγόρης Χατζηπαρασίδης, παιδίατρος και Μάριος Παπαδόπουλος, παιδοαλλεργιολόγος-παιδοπνευμονολόγος.
Σ.σ.: Ευχαριστίες από καρδιάς προς την Αθανασία, γιά τις πολύτιμες συμβουλές, μα, πάνω από όλα γιά την αμέριστη βοήθεια και συμπαράσταση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα