Πολιτισμός

«Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων»: Μία χορευτική παράσταση-«θαύμα»


Μία εξαιρετική παράσταση, πρωτόγνωρη για τον τόπο μας, ανέβασε την Κυριακή 26.5.15 το τμήμα μπαλέτου και συγχρόνου χορού της «Τέχνης».
“Η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων”, το πασίγνωστο και αγαπημένο έργο του Λουίς Καρρόλ, «ζωντάνεψε» στην σκηνή του συνεδριακού κέντρου Κιλκίς, εντυπωσίασε για την εκφραστικότητα, την αφηγηματικότητα και την αρτιότητα των χορογραφιών της υπεύθυνης του τμήματος Κέλλυς Πολυχρονίδου και «μάγεψε» κυριολεκτικώς τους θεατές.
Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μικρές μαθήτριες του τμήματος, που με το ταλέντο, την χάρη και την έκδηλη αγάπη τους για την τέχνη του χορού παρουσίασαν μια υψηλού επιπέδου παράσταση, που θα μείνει αξέχαστη.
Οι χορογραφίες και η σκηνοθεσία ήταν της Κέλλυς Πολυχρονίδου, ενώ στην λιτή και απέριττη σκηνογραφία συνέβαλαν τα εικαστικά τμήματα της «Τέχνης».
Στην παράσταση συμμετέσχαν οι Μαρία Καραμπίδου, Κική Πολυμέρου, Βίκυ Ζαφειρίου, Δήμητρα Βασιλειάδου, Όλγα Ζηρίδου, Φωτεινή Καρυδα, Δέσποινα Σιγουρτζίδου, Κική Ιορδανίδου, Νίκη Κώστογλου, Άρτεμις Χαραλαμπίδου, Βίκη Δεβετζή, Γεωργία Καλαϊτζίδου, Κυριακή Κύρογλου, Πασχαλίνα Κώστογλου, Αναστασία Μπόσκου, Γεωργία Πολυμέρου, Ευαγγελία Σωτηριάδου, Ελένη Τουμανίδου, Αλεξάνδρα Χαραλαμπίδου, Χρύστα Αθανασιάδου, Φωτεινή Λαζαρίδου, Μελίνα Μαυρομάτη, Αρετή Πατσιούρα, Ελευθερία Σισμανίδου, Μαρία Σισμανίδου και Θεοδώρα Σωτηριάδου.
«Η «Τέχνη» Κιλκίς οφείλει δημόσια να συγχαρεί τόσο την υπεύθυνη του τμήματος Κέλλυ Πολυχρονίδου, όσο και τις μαθήτριές της για την υπέροχη αυτή παράσταση, που απέδειξε περίτρανα ότι το Κιλκίς και το δυναμικό του μπορεί να δημιουργήσει πολιτισμό», τονίζεται στην σχετική ανακοίνωση.
Περισσότερα
Δείτε ακόμα

ΚΑΒΑΛΑ 1934 – ΝΕΕΣ ΚΑΒΑΛΕΣ 2024… 90 ΧΡΟΝΙΑ

Συμπληρώνονται φέτος ενενήντα (90) χρόνια, από τη γεωργική αποκατάσταση διακοσίων οικογενειών ανέργων καπνεργατών Καβαλιωτών στο δήμο Παιονίας στη περιοχή Πολυκάστρου (Νέες Καβάλες), […]

Σωματείο εργαζομένων νοσοκομείου Κιλκίς: «Εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με τρεις θανάτους»

Το διοικητικό συμβούλιο του σωματείου εργαζομένων του γενικού νοσοκομείου Κιλκίς καταγγέλλει εσωτερική διασπορά Covid-19 σε ασθενείς της Παθολογικής κλινικής με […]