Αθλητισμός

Μεγάλη νίκη για τον Αλέξανδρο Αξιούπολης στην έδρα του Μακεδονικού

«Ζωντανός στον «πόλεμο» για την παραμονή στην α2 εθνική κατηγορία χειροσφαίρου παρέμεινε ο Αλέξανδρος Αξιούπολης, μετά την νικηφόρο έκβαση της εκτός έδρας «μάχης» του με τον Μακεδονικό Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης, στο «ντέρμπυ» της βάσης του βορείου ομίλου.
Το αξιουπολίτικο συγκρότημα αποδεικνύοντας ότι διαθέτει αποθέματα αγωνιστικών και ψυχικών δυνάμεων, κέρδισε τον αγώνα του κλειστού γυμναστηρίου Συκεών Θεσσαλονίκης με 28-26 πλειοδοτώντας σε πάθος αλλά και επιδεικνύοντας την απαραίτητη ψυχραιμία στα διαστήματα κατά τα οποία πιέσθηκε από το γηπεδούχο.

Η νίκη του προσλαβάνει χαρακτήρα θριάμβου, καθώς σημειώθηκε επί αντιπάλου, από τον οποίο είχε ηττηθεί στην Αξιούπολη, στον αγώνα του πρώτου γύρου, και ο οποίος χρειαζόταν πάση θυσία τους δύο βαθμούς, που θα οριστικοποιούσαν την απομάκρυνσή του από κάθε κίνδυνο, εξ ου και το ασίγαστο αγωνιστικό πάθος του καθ΄όλη την διάρκεια της αναμέτρησης.

Όπως, όμως, επισημάνθηκε σ΄αυτά τα «δυνατά χαρτιά» του Μακεδονικού ο Αλέξανδρος αντέταξε το δικό του πείσμα και την πληθώρα επιθετικών επιλογών, σε σύγκριση με την υστέρησή του σε προηγούμενους αγώνες.

Έτσι, στο πρώτο ημιχρόνιο (12-13) διατήρησε επισφαλές προβάδισμα ενός τέρματος, κάτι που συνεχίσθηκε και στις αρχές της επανάληψης.

Ο αγώνας κρίθηκε στο πεντάλεπτο 45΄-50΄, όταν η ομάδα της Αξιούπολης, με μιαν έξαρση απόδοσης αύξησε την διαφορά στα τρία τέρματα (22-25).

Αυτό έδωσε «φτερά» στην ψυχολογία της, κάτι που της επέτρεψε στο τελευταίο δεκάλεπτο, σε συνδυασμό και με το «καθαρά μυαλό», να υπερασπισθεί με επιτυχία το προαναφερθέν προβάδισμα και να φτάσει δικαίως στην «πανάκριβη» νίκη-«ένεση», αποκτώντας και πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον συγκεκριμένο αντίπαλο.

Τα πεντάλεπτα: 1-1, 1-3, 4-6, 8-7, 11-10, 12-13 (ημχ.) 15-16, 16-19, 18-19, 20-23, 22-25, 26-28

Οι συνθέσεις

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ (Στυλιανός Υετίων): Δερδελής, Ζαρόγλου, Τσινασλανίδης, Πίνο 2, Μποσκανίδης 5, Ρωμανίδης 4, Θωμαΐδης, Κοπαΐδης 1, Γιαννακόπουλος 1, Φουρνατζίδης, Αργυρόπουλος 1, Μέλλιος, Μπεϊλής 3, Τραϊανός 7, Λυμπούδης 2, Βότσης.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ (Αντώνης Καρυπίδης): Μουτούδης 3, Καραεπίδης 9, Μενεψάκος 5, Παπαρήγας Ρ., Αριστείδου, Σιπόπουλος, Καλπακίδης 3, Μάρτσης, Παπαρήγας Α. 2, Ζιάρας, Παλαιστής, Μόγας 5, Στεφανίδης, Γιάνσιτς, Αραμπατζής 1.

Διαιτητές: Ουζούνης-Παρασκευούδης, Δίλεπτα: 4-8, Πέναλτι: 5/5-2/3

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 24-2-18, 16.00, Αλέξανδρος Αξιούπολης-Φαίαξ Κερκύρας.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Νέοι… ούτε για δείγμα!

Μνημόσυνο σε χωριό του νομού, με τον εφημέριο ιερέα να συνοδεύεται στην τελετή από δύο ηλικιωμένους… άνω των 80! Νέοι […]