Αθλητισμός

Καλός μόνο στο α΄μέρος ο Αλέξανδρος Αξιούπολης από την ΑΕΣΧ Πυλαίας

Ήταν ανταγωνιστικό μόνο στο πρώτο ημιχρόνιο.

Έτσι, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης έχασε τον εντός έδρας αγώνα του με την ανώτερή του ΑΕΣΧ Πυλαίας Θεσσαλονίκης με 33-21 και υποχώρησε ακόμη περισσότερο στην κατάταξη του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Ωστόσο, η ήττα αυτή, μπορεί μεν να είναι δυσμενές αποτέλεσμα σε σχέση με τον απόλυτο αντικειμενικό σκοπό της παραμονής στην κατηγορία, πλην όμως δεν συνιστά αιτία απογοήτευσης και αποθάρρυνσης της αγωνιστικής προσπάθειας του Αλέξανδρου, καθώς συγκαταλέγεται στις λεγόμενες «εντός προγράμματος» από υπέρτερο αντίπαλο.

Και η ΑΕΣΧ υπερτερούσε αισθητά στον τομέα της στελέχωσης, διαθέτοντας πλειάδα ισαξίων συμπαικτών στην σύνθεσή της, ενώ παρουσιάσθηκε αυτοσυγκεντρωμένη, πειθαρχημένη και αγωνιστική με σοβαρότητα στο παιχνίδι της, που δεν άφηνε περιθώρια στην υπεροψία ή στην υποτίμηση του αντιπάλου.

Αντιθέτως, ο Αλέξανδρος παρατάχθηκε με απουσίες, ενώ δέχθηκε καίριο αγωνιστικό και ψυχολογικό πλήγμα μόλις στο τέταρτο λεπτό με τον τραυματισμό του «κινητηρίου μοχλού» του Καραπεΐδη, εξ αιτίας του οποίου αυτός δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Επί πλέον, το αξιουπολίτικο συγκρότημα βασίσθηκε σε διαστήματα αγωνιστικών εξάρσεων, σε αντίθεση με την σταθερή σε αξιόλογα επίπεδα απόδοση του θεσσαλονικιώτικου.

Ύστερα από όλα αυτά, ήταν επόμενο να μην μπορέσει ο Αλέξανδρος να ανταγωνισθεί την ΑΕΣΧ επί ίσοις όροις σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Και όσο ήταν ανταγωνιστικός, δηλαδή στο α΄ημιχρόνιο (14-17) και στις αρχές της επανάληψης, την «παρακολουθούσε» από «απόσταση βολής».

Στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα… «την έχασε».

Μπορεί, λοιπόν, να πει κανείς, ότι η ομάδα της Αξιούπολης δικαίως ηττήθηκε από την αντίστοιχη της Πυλαίας, με «ένσταση» μόνον όσον αφορά στην τελική διαφορά των δώδεκα τερμάτων. Διότι, είναι πιθανόν αυτή να περιοριζόταν στα μισά και κάτω, αν τουλάχιστον είχε σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης στην διάθεσή της τον Καραπεΐδη, αλλά και τους παίκτες που απουσίασαν λόγω ανωτέρας βίας.

Και φυσικά η «εικόνα» του Αλέξανδρου, σ΄αυτόν τον αγώνα δεν αποτελεί σε καμμία περίπτωση «οδηγό» εν όψει της συνεχείας του πρωταθλήματος.

Η σύνθεση:
Γιάντσιτς (Στεφανίδης), Μόγας 1, Μουτούδης 13, Καραπεΐδης, Ρ.Παπαρήγας 1, Μενεψάκος 2, Καλπακίδης 1, Μάρτσης 1, Ζηλίδης 1, Α.Παπαρήγας, Αριστείδου 1, Καλαϊτζίδης, Κιούκας.
Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 2.12.17,18.00, Πρωτέας Άρτας-Αλέξανδρος Αξιούπολης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Σ.Παραστατίδη με τον δήμαρχο Κιλκίς Δ.Κυριακίδη