Αθλητισμός

Ήθελε την νίκη ο Αλέξανδρος, «διαφωνούσε» …η διαιτησία!

Με εντός έδρας ήττα από τον Αρχέλαο Κατερίνης, με 32-23 ολοκλήρωσε ο Αλέξανδρος Αξιούπολης τις υποχρεώσεις του στην κανονική περίοδο του χειροσφαιρικού πρωταθλήματος α’ υποομίλου βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας, καθώς την τελευταία αγωνιστική ημέρα του προσεχούς Σαββάτου 29.1.22 έχει την προγραμματισμένη ανάπαυλά του.

Το αξιουπολίτικο συγκρότημα ήθελε και επιδίωξε την νίκη, που θα του επέτρεπε να ξεκινήσει υπό καλύτερες βαθμολογικές προϋποθέσεις την προσπάθειά του στην δεύτερη και τελική φάση του πρωταθλήματος.

Ομως, στον «δρόμο» προς αυτήν, πέραν του φυσιολογικού σε τέτοιες περιπτώσεις άγχους, «ορθώθηκε εμπόδιο αξεπέραστο», …η διαιτήσια (Νικόλας-Τορνικίδης), η οποία με τα κατά συρροήν λάθη και παραλείψεις της, ουσιαστικώς τον υποχρέωσε σε μία ήττα, την οποία υπό ομαλές συνθήκες, είχε τις δυνατότητες να αποφύγει.

Και ενώ στο πρώτο ημιχρόνιο οι Αξιουπολίτες, παρά τα «φαλτοσφυρίγματα» ή «τα στραβά μάτια» των διαιτητών, διατήρησαν σε επαρκή βαθμό ψυχραιμία και αυτυσυγκέντρωση καθώς και την επαφή με το προβάδισμα των Κατερινιωτών (12-13), από τις αρχές της επανάληψης επηρεάσθηκαν σε έντονο βαθμό.

Ετσι στα λάθη και παραλείψεις της διαιτησίας προστέθηκαν και τα δικά τους λάθη από το εκνευρισμό, με επακόλουθο να χάσουν ρυθμό και συντονισμό και να υποκύψουν στους αξιόμαχους φιλοξενούμενους, που εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τις «ειδικές καταστάσεις».

Φυσικά γιά τον Αλέξανδρο αποτελεί πλέον «μονόδρομο» η ανασύνταξη δυνάμεων και η κατάλληλη προετοιμασία, ώστε να παρουσιασθεί στην δεύτερη φάση («πλαίη οφ») με το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό «πρόσωπο».

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα με τον Αρχέλαο η ελπιδοφόρα εμφάνιση του 14χρονου Δημήτρη Κουρούπη.

Η σύνθεση:
Στεφανίδης (Καρακασίδης), Τουλκερίδης 6, Καραπεϊδης 3, Ε. Κουρούπης 2, Καραγιάννης 1, Τζιρίδης 2, Κέφαλος 7, Α. Παπαρήγας, Τζιάρας, Δ. Κουρούπης 2, Μουτούδης, Καλπακίδης, Γουβιανάκης.

Τα πλήρη αποτελέσματα
ΑΟ Κοζάνης-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 18-23
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.-Αρχέλαος Κατερίνης 23-32
Δεν αγωνίσθηκε ο ΑΟ Ιωαννίνων

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (9η αγωνιστική)
1. ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 7 207-159 14
2. ΑΟ Ιωαννίνων 7 184-157 10
3. ΑΟ Κοζάνης 7 172-187 6
4. Αρχέλαος Κατερίνης 7 172-177 4
5. ΑΛΕΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ 8 171-226 2

Η επομένη ημέρα (Σάββατο 29.1.22)
ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΟ Ιωαννίνων
Αρχελαος Κατερίνης-Εθνικός Κοζάνης
Δεν αγωνίζεται ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Περισσότερα

Πνεύμα διεκδίκησης

Τα τελευταία χρόνια ακολουθούν ανοδική πορεία οι δείκτες απήχησης, συμμετοχής, διοργανωτικής επάρκειας και αγωνιστικής επιτυχίας όλοι οι αγώνες ορεινού δρόμου […]

Δείτε ακόμα

Γ.Φλωρίδης: Επανέρχεται το αυτεπάγγελτο στη δίωξη στελεχών σε τράπεζες, ΝΠΔΔ και Δημόσιο

Την επαναφορά του αυτεπάγγελτου στη δίωξη των τραπεζικών στελεχών, των στελεχών των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και του Δημοσίου εξήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Η διάταξη, […]