Αθλητισμός

Από διεκδικητής της νίκης, απλώς… απέφυγε την ήττα ο Αλέξανδρος Αξιούπολης

Ενώ δημιούργησε προϋποθέσεις νίκης στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο τέλος η χειροσφαιρική ομάδα του Αλέξανδρου Αξιούπολης περιορίσθηκε στο να αποφύγει την ήττα, μένοντας στο 22-22 με την αντίστοιχη της τοπικής ΑΕΠ να διατηρήσει το αήττητο στους δύο πρώτους αγώνες της στο πρωτάθλημα βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας.

Στο πρώτο ημιχρόνιο ο Αλέξανδρος ήλεγξε τον ρυθμό και εξουδετέρωσε την πίεση της ΑΕΠ, καταφέρνοντας να προηγηθεί με 12-10.

Ακολούθησε το πρώτο δεκάλεπτο της επανάληψης με τα πολλά λάθη των Αξιουπολιτών τόσο στην άμυνα (“πουλήματα”, ολιγωρίες) όσο και στην επίθεση (αστοχίες από πλεονεκτικές θέσεις, βεβιασμένες τελικές προσπάθειες), που προσέφεραν στους Θεσσαλονικείς την δυνατότητα να προηγηθούν στο 40΄με 17- 13.

Στην συνέχεια ο Αλέξανδρος ισορρόπησε, αλλά η ΑΕΠ συνέχισε να πιέζει, με επακόλουθο η διαφορά των τεσσάρων τερμάτων να διατηρηθεί έως το 50΄(21-17).

Το τελευταίο δεκάλεπτο ανήκει στην ομάδα της Αξιούπολης, που με ένα “κράμα” παλαιών και νέων παικτών παρουσίασε “εικόνα” συνόλου, που μπορεί να ανταποκριθεί και σε “δύσκολα”, “κλείνοντας” τους “ διαδρόμους” στην άμυνα και βελτιώνοντας κατακόρυφα την επιθετική απόδοση. Έτσι, αφ’ ενός μεν δεν δέχθηκε άλλο τέρμα, αφ’ ετέρου δε ένα λεπτό πριν την λήξη πλησίασε στο 21-20.

Οι φάσεις, που έκριναν την έκβαση του αγώνα, σημειώθηκαν στο τελευταίο λεπτό. Η ΑΕΠ επιτίθεται και φτάνει σε θέση βολής για το 22-20, όμως ο 16χρονος τερματοφύλακας του Αλέξανδρου Κετικίδης… “κατεβάζει ρολά”, ενώ “βγάζει” και αιφνιδιασμό για την ομάδα του, που ανακόπτεται με αντιαθλητικό μαρκάρισμα και πέναλτυ πέντε δευτερόλεπτα πριν την λήξη. Ο έμπειρος Καραπεΐδης ισοφαρίζει σε 22-22, με την ΑΕΠ να μην προλαβαίνει να επιχειρήσει ύστατη προσπάθεια.

Μία ισοπαλία με “γλυκόπικρη γεύση” για τον Αλέξανδρο, αφού, όπως αναφέρθηκε, ως σημειωθείσα εκτός έδρας είναι μεν θετικό αποτέλεσμα, όμως δεν ικανοποιεί, όταν με αυτήν η ομάδα απλώς απέφυγε την ήττα, εκεί που νωρίτερα είχε βρεθεί “αγκαλιά” με την νίκη.

Περισσότερο από αυτήν ικανοποιεί τον Αλέξανδρο η διαπίστωση της προόδου, σε ό, τι αφορά στον βαθμό ενσωμάτωσης των νέων παικτών, που δικαιολογεί αισιοδοξία για μιάν αξιόλογη παρουσία και “πορεία” της ομάδας στο πρωτάθλημα.

Η σύνθεση:
Α. Ιωαννίδης (Κετικίδης), Τσορλίνης 1, Δημολλάρι 6, Α. Παπαρήγας 2, Καΐσίδης 2. Γουβιανάκης 3, Κέφαλος 3, Καραπεΐδης 4, Δουλουμπάκας, Καλπακίδης, Καραγιάννης, Π. Ιωαννίδης, Παπαρίδης, Δ. Κουρούπης 1.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:
Σάββατο 29.10.22, 18.00, Αλέξανδρος Κιλκίς- Εκμάθηση Αθλημάτων Πολίχνης Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Γ.Γεωργαντάς από το Κιλελέρ: Τιμούμε τους αγώνες των αγροτών μας και παλεύουμε για το σήμερα και το αύριο του πρωτογενούς τομέα

113 χρόνια μετά την εξέγερση των Θεσσαλών αγροτών ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς βρέθηκε στο Κιλελέρ προκειμένου […]