Αθλητισμός

Ο Αλέξανδρος Αξιούπολης υπέκυψε στην ΧΑΝΘ (22-28)

Έως το 53΄, με το αποτέλεσμα 21-22, ο Αλέξανδρος Αξιούπολης διεκδικούσε με αξιώσεις την νίκη επί της ισχυρής φιλοξενούμενης ΧΑΝ Θεσσαλονίκης.

Όμως, η λήξη του μεταξύ τους αγώνα για το χειροσφαιρικό πρωτάθλημα α΄υποομίλου βορείου ομίλου α2 εθνικής κατηγορίας βρήκε την ομάδα της Αξιούπολης ηττημένη με 28-22.

Και τούτο, διότι σ΄εκείνο ακριβώς το χρονικό σημείο ο Αλέξανδρος έχασε πέναλτυ και ακολούθως δύο κλασικές ευκαιρίες, με την ΧΑΝΘ να αντιδρά με τρεις εύστοχες προσπάθειες στις ισάριθμες αντεπιθέσεις της, διευρύνοντας το προβάδισμά της σε 25-21.

Αυτή η δυσμενής γι΄αυτούς τροπή του αγώνα κατάφερε καίριο ψυχολογικό πλήγμα στους Αξιουπολίτες, που το τελευταίο πεντάλεπτο «κατέρρευσαν» και δέχθηκαν άλλα τρία τέρματα ανταποδίδοντας μόνον ένα.

Χάθηκε, έτσι, αδόξως η ευκαιρία άμεσης βαθμολογικής ανάκαμψης, χώρια η ψυχολογική που θα προέκυπτε από μία νίκη επί ενός εγνωσμένης αξίας αντιπάλου.

Μία νίκη την οποία διεκδίκησε με πάθος και ενθουσιασμό το ριζικώς ανανεωμένο αλλά και από έμπειρες μονάδες στελεχωμένο αξιουπολίτικο συγκρότημα, που επί πενήντα λεπτά είχε «δέσει στα σχοινιά» το θεσσαλονικιώτικο, το οποίο βρέθηκε τα ηττάται στο ημιχρόνιο με 12-10 και να υπολείπεται τριών τερμάτων στο 40΄ (16-19), πριν συνέλθει και βελτιώσει την απόδοσή του, φτάνοντας στο 20-20 μόλις στο 50΄.

Από εκεί και πέρα η ήττα του Αλέξανδρου δεν έχει να κάνει με συνδυασμό δικού του αγωνιστικού «ξεφουσκώματος» και κατακόρυφης ανόδου της απόδοσης του θεσσαλονικιώτικου. Ήταν απλώς θέμα ψυχολογικής ισορροπίας στο κρίσιμο χρονικό σημείο (53΄).

Γιά τον Αλέξανδρο όλα «γύρισαν ανάποδα», μόλις χάθηκε το επίμαχο πέναλτυ από τον Κουρούπη, όπως πιθανόν όλα «θα πήγαιναν πρίμα», αν ο άτυχος παίκτης του ευστοχούσε. Πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις ισχύουν δύο ενδεχόμενα, και στην προκειμένη ίσχυσε το θετικό γιά την ΧΑΝΘ.

Γι’ αυτό και δεν μπορεί κανείς να προσάψει στους παίκτες του αξιουπολίτικου συγκροτήματος είτε έλλειμμα αγωνιστικότητας κατά το τελευταίο δεκάλεπτο είτε γενικώς υστέρηση έναντι των φιλοξενουμένων ως αιτία αυτής της ήττας.

Αντιθέτως, η «εικόνα», που παρουσίασαν σ’ αυτήν την αναμέτρηση, παραπέμπει σε ομάδα ικανή για σαφώς καλύτερα πράγματα από ό, τι φάνηκε από τους προηγούμενους αγώνες, και σίγουρα ομάδα που αξίζει κάθε υποστηρίξεως από τον φίλαθλο κόσμο της.

Η σύνθεση:

Στεφανίδης (Καρακασίδης), Τουλκερίδης 5, Μουτούδης 3 Κουρούπης 6, Καλπακίδης, Μαυρόπουλος 4, Τσορλίνης 2, Κέφαλος 2, Ζηλίδης, Δουλουμπάκας, Α.Παπαρήγας, Ζιάρας, Γουβιανάκης.

Η επόμενη αγωνιστική ημέρα:

Σάββατο 13-11-21, 18.00, Αρχέλαος Κατερίνης-Αλέξανδρος Αξιούπολης.

Τα πλήρη αποτελέσματα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης 22-28

ΑΟ Κοζάνης-ΑΟ Ιωαννίνων 26-27

Δεν αγωνίσθηκε ο Αρχέλαος Κατερίνης.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(3η αγωνιστική)

1.ΑΟ Ιωαννίνων          3         76-59  6

2.ΧΑΝ Θεσ.      1         28-22  2

3.ΑΟ Κοζάνης  2         56-55  2

4.Αρχέλαος Κατ.         1         19-21  0

5.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞ.    3         64-86  0

Υπολείπεται ο αγώνας ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Αρχελάου Κατερίνης (Τετάρτη 10-11-21).

Η επόμενη ημέρα

(Σάββατο 13-11-21)

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-ΑΟ Κοζάνης

Αρχέλαος Κατερίνης-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ

Δεν αγωνίζεται ο ΑΟ Ιωαννίνων.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Οι αγάπες… «πληγώνουν»

Πληροφορηθήκαμε από τον πρόεδρο του εργατικοϋπαλληλικού κέντρου Κιλκίς (ΕΚΚ) Τάσο Καπνίδη, ότι η άτυχη εργαζομένη στον δήμου Κιλκίς, η οποία […]

Συγχαρητήριο του «Μαχητή»

Το δημοσιογραφικό συγκρότημα του «Μαχητή» συγχαίρει θερμά την Χριστίνα Ζώτου από τον Καμπάνη: -Για τις άριστες κύριες και μεταπτυχιακές σπουδές […]