Γενικά

«Το αλάτι της γης» θα προβάλει ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς

Το Σάββατο 25.4.15 ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς θα πραγματοποιήσει εκδήλωση προβολής της ταινίας «Το αλάτι της γης», στην αίθουσα «Βασίλειος Σεργιαννίδης» του ΕΒΕ Κιλκίς, με ώρα έναρξης 7 το βράδυ.
Η ταινία αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τους απεργιακούς αγώνες στα ορυχεία της Αμερικής.

Η υπόθεση
Σ’ ένα ορυχείο του Νέου Μεξικού, οι αφόρητες συνθήκες δουλειάς και διαβίωσης αναγκάζουν τους εργάτες να κατέβουν σε απεργία, ενώ ιδιοκτήτες και αστυνομία χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να κάμψουν την απόφασή τους. Η αμοιβή για τους Μεξικανούς εργάτες είναι κατώτερη από εκείνη των Αμερικανών συντρόφων τους και οι συνθήκες της ζωής τους δυσκολότερες από τις δικές τους. Οι εργοδότες βολεύονται με την τεχνητή αντιπαράθεση που δημιουργείται ανάμεσα στις δύο πλευρές, αλλά με την βοήθεια του σωματείου η κατάσταση ξεκαθαρίζει.
Η απεργία αποφασίζεται και σταδιακώς μπαίνουν στην «μάχη» και οι γυναίκες των μεταλλωρύχων. Οι ως τότε παροπλισμένες γυναίκες αναπτύσσουν αξιοσημείωτη πρωτοβουλία, επιδεικνύουν απαράμιλλο θάρρος, αναλαμβάνουν πρωτοφανέρωτη δράση. Άνδρες και γυναίκες σταδιακώς αντιλαμβάνονται, ότι τα προβλήματά τους έχουν την ίδια αιτία, ότι ο αγώνας τους είναι ενιαίος και ο δρόμος κοινός. Οι μεταλλωρύχοι καταλαβαίνουν ότι δεν μπορούν πια ούτε να σκέφτονται ούτε να ζουν όπως πριν. Χωρίς τις γυναίκες τους δεν μπορούν να νικήσουν!
Η ταινία υπήρξε το κόκκινο πανί για τις αίθουσες της Αμερικής. Προβλήθηκε και εκτιμήθηκε πρώτα στην Ευρώπη και μετά από πολλά χρόνια στη χώρα παραγωγής της.

Προσκλητήριο
Ο σύλλογος γυναικών Κιλκίς καλεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέα γυναίκα να παραβρεθεί στην εκδήλωση μαζί με την οικογένειά της, να παρακολουθήσει μία ταινία που αναδεικνύει ότι η οργάνωση πάλης του λαού για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του είναι κοινός για άντρες και γυναίκες, είναι ένας αγώνας που χωρίς τις γυναίκες δεν μπορεί να προχωρήσει το τέλος», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συλλόγου γιά την εκδήλωση.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

Μόνο γιά πρόστιμα;

“Έλλειψη μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας” καταγγέλει η ΤΟ του ΚΚΕ στο Κιλκίς γιά το εργατικό […]