Κιλκισιώτικες κουβεντούλες

“Αξίζει να βρει μιμητές”

Κάποιες κινήσεις ή χειρονομίες υποστήριξης πρωτοβουλιών που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε διάφορους τομείς αξίζει να προβάλλονται προς μίμησιν.Το υπενθυμίζει η διευθύντρια του 9ου δημοτικού σχολείου Κιλκίς Γεωργία Κοκκινάκη με αφορμή μια σημαντική προσφορά της “Φάρμας Κουκάκη” σ’αυτό:
Η ρομποτική αφενός, είναι μία διασκεδαστική και ενδιαφέρουσα δραστηριότητα που δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να εμπλακεί με τη δράση, αφετέρου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης για τη διδασκαλία διαφόρων εννοιών, κυρίως, από τις φυσικές επιστήμες και άλλα γνωστικά αντικείμενα.
Η εκπαιδευτική Ρομποτική έχει θετικές επιπτώσεις εκτός από το γνωστικό τομέα και στο συναισθηματικό (αυτοεκτίμηση, αυτοπεποίθηση) και κοινωνικό (κοινωνικοποίηση, απομυθοποίηση).
Το όραμα της ρομποτικής είναι όλοι οι μαθητές να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες, οι οποίες στα πλαίσια της παγκοσμιοποίησης αποτελούν επιτακτική ανάγκη για την προετοιμασία πολιτών του κόσμου που θα μπορούν να συνεισφέρουν θετικά σε παγκόσμια κλίμακα.
Στο όραμά μας για την υλοποίηση μιας τέτοιας εκπαιδευτικής δράσης στο σχολείο μας, αρωγός στάθηκε η «Φάρμα Κουκάκη» η οποία και μας χορήγησε ένα εκπαιδευτικό ρομπότ, MINDSTORMS EV3 LEGO, CORE SET.
Ευχαριστούμε θερμά τη “Φάρμα Κουκάκη” και γνωρίζοντας ότι συμβάλλει σε τέτοιου είδους σχολικές δράσεις, ελπίζουμε η κίνηση αυτή να βρει και άλλους μιμητές.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Περισσότερα

«Τραβάς με, τραβώ σε»

Και… προσωπικό εικονολήπτη, που τον «τραβά» στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου Κιλκίς απέκτησε… ο «συλλογικός» Κώστας Τσαουσίδης! Κάποιες στιγμές, πάντως, […]

Φωτοσχόλιο

Συνάντηση Χρήστου Γκουντενούδη με τον Σάκη Τραχανίδη

«Μπλόκο» σε… «μπλόκο»!

Στο ύψος του Πευκοδάσους «μπλόκαραν» τα τρακτέρ των αγροτοκτηνοτρόφων οι αστυνομικές δυνάμεις, και δεν επέτρεψαν την πρώτη απόπειρά τους να […]

Δείτε ακόμα

Β.Ρόκος: «Fly Over- Οι Θεσσαλονικείς έχουν πληρώσει πολλές φορές το τίμημα να παίρνουν άλλοι αποφάσεις για την πόλη»

Στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβουλία Κατοίκων Μαλακαπής, Πυλαίας, Κρυονερίου, ο Σύνδεσμος Κωνσταντινοπολιτών, ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Θεσσαλονίκης και η […]