Ειδήσεις Video

“ΑΞΙΟΣ” για τους κατοίκους της Αξιούπολης ο επί 22 έτη ιερέας της και νέος μητροπολίτης Δράμας Δωρόθεος

Τον νέο μητροπολίτη Δράμας σεβασμιότατο κκ. Δωρόθεο υποδέχθηκαν μέσα κλίμα ευφορίας και βαθιάς συγκίνησης οι αρχές του δήμου Παιονίας και κάτοικοι της Αξιούπολης εχθές το απόγευμα, λίγο πρίν τον μέγα πανηγυρικό εσπερινό της εορτής του πολυούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

Πλήθος κατοίκων της Αξιούπολης και εκπρόσωποι αρχών της τοπικής κοινωνίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Παιονία Κωνσταντίνο Σιωνίδη υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τον προσφάτως χειροτονηθέντα εν Αθήναις μητροπολίτη Δράμας στον τόπο όπου διακόνισε επι 22 συναπτά έτη στην ενορία του Αγίου Δημητρίου, ξεκινώντας από το μακρινό 1991 όταν χειροτονήθηκε ιερέας και λίγο αργότερα στην περιοχή του Πολυκάστρου, αφήνοντας το στίγμα του για την προσφορά του στο ποίμνιο, αλλά και την κατασκευή του παρακείμενου ιερού ναού της Παναγίας Αξιον Εστί.

Μία πορεία που θα φροντίσει να την συνεχίσει και στο μέλλον, όπως ο ίδιος ανέφερε στον χαιρετισμό του προς το μέχρι πρότινος ‘’ποίμνιο’’ του, όχι μόνον πνευματικά αλλά και δια ζώσης πέραν από τα καθήκοντα του ως μητροπολίτης Δράμας, έχοντας αφήσει πίσω του ‘’έναν άξιο αντικαταστάτη, όπως ο σημερινός ιερέας της Αξιούπολης ο πατέρας Ιγνάτιος Καλογεράκης’’.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα

«Από την αρχή… στα βαθιά»!

Δεν ξέρουμε για Φραγγίδη και άλλα «πρωτοκλασάτα» τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, αλλά εκείνος, που έχει κάθε λόγο και δικαιούται […]