Πολιτισμός

«Άξιον Εστί» υπό την διεύθυνση Ορφανίδη στην Ν. Σμύρνη

Με μια ξεχωριστή συναυλία θα τιμήσει τον κορυφαίο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη με την ευκαιρία των ενενηκοστών γενεθλίων του ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης. Η συναυλία αποκτά πρόσθετο ενδιαφέρον για την κιλκισιώτικη κοινή γνώμη καθώς θα την διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος Κιλκισιώτης μαέστρος Θεόδωρος Ορφανίδης. Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

Ο πολιτιστικός οργανισμός του δήμου Νέας Σμύρνης, τιμώντας τα 90 χρόνια από τη γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη και στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής Πρωτομαγιάς, παρουσιάζει το μεγαλειώδες έργο του Έλληνα συνθέτη “’Αξιον Εστί”, ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής λόγιας μουσικής.
Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδά το εμβληματικό αυτό έργο με τα τραγούδια που όλοι αγαπήσαμε. ” Ένα το Χελιδόνι”, το “Με το λύχνο του Άστρου”, το “Της δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ” και το “Της Αγάπης Αίματα”.

Ο Θεόδωρος Ορφανίδης διευθύνει την κινητή ορχήστρα (Οrchestra Mobile), με τη συμμετοχή της χορωδίας της ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ, σε μουσική διδασκαλία Κωστή Κωνσταντάρα. 
Αφηγητής ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος και ψάλτης ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης.

Πριν τη συναυλία θα αναγνωσθεί χαιρετισμός του Μίκη Θεοδωράκη.
Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στις 2.5.15 στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης με ώρα έναρξης 9 το βράδυ και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα