Πολιτισμός

Άξια τέκνα του τίμησε γιά άλλη μία φορά ο σύλλογος Πολυπέτρου

Κρατώντας την παράδοση των τελευταίων χρόνων, ο πολιτιστικός σύλλογος Πολυπέτρου κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις τιμής της μνήμης του προστάτη του χωριού Αγίου Δημητρίου βράβευσε την Παρασκευή 24.11.14 τους μαθητές με καταγωγή από το Πολύπετρο, που πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις του έτους 2014.
Οι τιμηθέντες μαθητές είναι:
-Η Πασχαλίνα Γραμματικού του Αθανασίου και της Σουζάννας Αφεντούλη που πέρασε στο Τ.Ε.Ι Δυτικής Μακεδονίας στην σχολή ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας με έδρα την Καστοριά.
-Ο Ραφαήλ Τσαγιαννίδης του Κωνσταντίνου και της Αυγής Γραμματικού που πέρασε στα Τ.Ε.Ι Σερρών στο τμήμ χρηματο-οικονομική και λογιστικής.
-Ο Κωνσταντίνος – Αλέξανδρος Μητσόπουλος του Νικολάου και της Κατερίνας Δογιάμα που πέρασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Θεσσαλονίκης στο οικονομικό τμήμα.
-Η Κωνσταντίνα Τσατσασίδου του Γεωργίου και της Σοφίας Παπανίκου που πέρασε στην αγγλική φιλολογία στο Α.Π.Θ.
-Η Δέσποινα Χατζηγεωργίου του Γεωργίου και της Γεωργίας Διαμαντή που πέρασε στο παιδαγωγικό τμήμα Φλώρινας.
-Ο Γιώργος Παραλικάκης του Δημητρίου και της Δήμητρας Πρωίτση που πέρασε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην σχολή κοινωνικής διοίκησης και πολιτιστικών επιστήμων με κατεύθυνση την κοινωνική εργασία.
-Ο Λάζαρος Κωνσταντίνου του Σταφύλλη και της Κατερίνας Κατόγλου που πέρασε στην αρχιτεκτονική σχολή στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Βόλο).

Και τον Σωτήρη Γραμματικό
Επίσης ο πολιτιστικός σύλλογος τίμησε τον μηχανικό επιστήμης υλικών Σωτήρη Γραμματικό του Αθανασίου και της Βάγιας Παπαδημητρίου, για τη διεθνή καταξίωση του στην επιστήμη που υπηρετεί.
Το αριστείο τιμής παρέλαβε ο πατέρας του Αθανάσιος Γραμματικός, καθώς ο βραβευθείς, που σταδιοδρομεί στο εξωτερικό, δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί στην εκδήλωση.
Ο Σωτήρης Γραμματικός του Αθανασίου και της Βάγιας Παπαδημητρίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πτολεμαΐδα. Τελείωσε το λύκειο στην Πτολεμαΐδα. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στη σχολή μηχανικών επιστήμης υλικών και αποφοίτησε τρίτος επί εκατό για το έτος.
Στην συνέχεια στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε το μεταπτυχιακό του στην ειδικότητα χημείας και τεχνολογίας υλικών όπου διακρίθηκε με πρωτιά.
Παράλληλα έκανε τη διδακτορική του διατριβή με άριστα στην ειδικότητα ποιοτικών ελέγχων αεροσκαφών. Η μεταπτυχιακή και διδακτορική του διατριβή πραγματοποιήθηκαν με υποτροφία από την Ευρωπαϊκή Ενωση.
Βάσει των επιδόσεων στις σπουδές του προσλήφθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπαθ ως επιστημονικός ερευνητής για να εργαστεί στο μεγαλύτερο ερευνητικό πρόγραμμα σύνθετων υλικών της Αγγλίας.
Έχει προσκληθεί δυο φορές σε διεθνή συνέδρια στην Αμερική για ομιλία ενώ συνολικά έχει συμμετάσχει σε δεκατέσσερα.
Έχει πάρει υποτροφία από το πανεπιστήμιο του Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας για έρευνα.
Έχει διακριθεί στην πρώτη πεντάδα σε ευρωπαϊκό διαγωνισμό του συνεδρίου ερευνητικής αρένας μεταφορών.
Έως τώρα έχει δημοσιεύσει 23 επιστημονικά άρθρα στο εξωτερικό.

Περισσότερα
Δείτε ακόμα