Γενικά

«Αιχμές» για την συντήρηση ανελκυστήρα στο ΚΑΠΗ Αξιούπολης

Δριμεία κριτική στην δημοτική αρχή, και ειδικότερα στον πρόεδρο του αρμόδιου ΝΠΔΔ Χρήστο Καραθόδωρο, με αφορμή λειτουργικά προβλήματα στον ανελκυστήρα του κτιρίου των ΚΑΠΗ δήμου Παιονίας, ασκεί η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Αξιούπολης Ευανθία (Εβελίνα) Πολυτίδου.
Στην σχετική έγγραφη δήλωσή της η κ. Πολυτίδου αναφέρει τα εξής:
«Τα πέντε Κέντρα Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων του Δήμου Παιονίας λειτουργούν υπό την επίβλεψη του Ν.Π.Δ.Δ. Υγείας – Πρόνοιας – Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης του Δήμου μας, και φιλοξενούν πλούσιες δραστηριότητες για την ψυχαγωγία και την απασχόληση των συνδημοτών μας, ενημερωτικές διαλέξεις, εξετάσεις προληπτικής ιατρικής και διοργανώνουν εκδρομές και ταξίδια εντός και εκτός Ελλάδας»
Το κείμενο αυτό το συναντά κανείς στην σελίδα του δήμου Παιονίας για τις κοινωνικές παροχές προς τους ηλικιωμένους. Θα ήταν ευχής έργον αν όντως η φροντίδα δεν σταματούσε μόνο στις εκδρομές και στις διαλέξεις (άραγε, πόσο συχνά γίνονται;;).
Η καθημερινότητα είναι το άπαν!
Εδώ και τέσσερις μήνες ο ανελκυστήρας στο κτίριο του ΚΑΠΗ Αξιούπολης χρειάζεται συντήρηση, για να επαναλειτουργήσει και να μπορούν κυρίως οι ηλικιωμένοι να ανεβαίνουν στους ορόφους του κτιρίου για τις παροχές που δικαιούνται και πολύ περισσότερο στον δεύτερο όροφο όπου στεγάζεται το αγροτικό ιατρείο ώστε να μπορούν να γράφουν τα φάρμακα τους. Το δίκαιο αυτό αίτημα απασχόλησε μετά και από οχλήσεις των γιατρών, των πολιτών όσο και δικών μου, τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. υγείας, πρόνοιας, κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης κ. Χρήστο Καραθόδωρο. Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Μάη, έγινε μια υποτυπώδης συντήρηση του ανελκυστήρα, και, όπως ήταν φυσικό δύο μέρες αργότερα έπαυσε να λειτουργεί. Ακόμη και σήμερα, όπως πληροφορήθηκα, δεν έχει προγραμματισθεί η άμεση επισκευή του.
Δεν χωρεί καμμία δικαιολογία περί υψηλού κόστους για την επισκευή του ανελκυστήρα, την στιγμή που έσπευσαν να βάψουν εξωτερικά το κτίριο του ΚΑΠΗ, και μάλιστα λίγες μέρες πριν τις εκλογές (θα μπορούσαν να περιμένουν μερικές ημέρες αργότερα) ασφαλώς και δεν ήταν επείγουσας σημασίας.
Αδιαφορούν για τα ουσιώδη και κάνουν έργα του «φαίνεσθαι». Όπως αντιλαμβάνεσθε, η ταλαιπωρία, που επί τόσους μήνες έχουν υποστεί όλοι οι δημότες μας, κυρίως δε οι ηλικιωμένοι, γιγαντώνεται, αφού και η άνοδος της θερμοκρασίας παίζει τον επιβαρυντικό της ρόλο και με οδηγούν στο να καταγγείλω την αδιαφορία, την οποία επιδεικνύει η σημερινή διοίκηση και, πολύ περισσότερο, ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ.
Κύριε Καραθόδωρε, αφού ως τόπος δεν σας εμπνέουμε τον σεβασμό, τουλάχιστον δεχτείτε να σας τον καλλιεργήσει κάποιος!».

Περισσότερα

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Α.Βεργίδη

Παραβίαση του προσωπικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Βεργίδη ([email protected]), είχε ως αποτέλεσμα emails με φερόμενο ως αποστολέα τον […]

Δείτε ακόμα